Greippisalaatti punasipulin kera

Verigreippi on hieman makeampi ja vähemmän kitkerä kun tavallinen keltainen. Sitrushedelmiä ei ole lainkaan vaikea fileoida, ja ne näyttävät hyvältä ruoassa.

Neljälle

  • 2 verigreippiä
  • 2 appelsiinia
  • 2 pientä punasipulia
  • 8 dl salaattisekoitusta
  • mustapippuria

Sitruskastike

  • 2 sitruunan mehu
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuori greipit ja appelsiinit terävällä veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Kuori ja viipaloi punasipulit hyvin ohuelti. Huuhtele ja revi salaatinlehdet, kuivaa ne varovasti pyyhkeeseen tai salaattilingolla.

2. Sitruskastike: Purista sitruunoista mehu ja sekoita siihen hunaja ja suola. Vatkaa joukkoon öljy ohuena nauhana.

3. Sekoita sitruskastike salaatinlehtien kanssa. Asettele greippi- ja appelsiinilohkot vadille, nosta päälle punasipulirenkaat ja salaatinlehdet. Jauha pinnalle mustapippuria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja