Greippisalaatti punasipulin kera
Verigreippi on hieman makeampi ja vähemmän kitkerä kun tavallinen keltainen. Sitrushedelmiä ei ole lainkaan vaikea fileoida, ja ne näyttävät hyvältä ruoassa.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 2 verigreippiä
- 2 appelsiinia
- 2 pientä punasipulia
- 8 dl salaattisekoitusta
- mustapippuria
Sitruskastike
- 2 sitruunan mehu
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tl suolaa
- ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Kuori greipit ja appelsiinit terävällä veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Kuori ja viipaloi punasipulit hyvin ohuelti. Huuhtele ja revi salaatinlehdet, kuivaa ne varovasti pyyhkeeseen tai salaattilingolla.
2. Sitruskastike: Purista sitruunoista mehu ja sekoita siihen hunaja ja suola. Vatkaa joukkoon öljy ohuena nauhana.
3. Sekoita sitruskastike salaatinlehtien kanssa. Asettele greippi- ja appelsiinilohkot vadille, nosta päälle punasipulirenkaat ja salaatinlehdet. Jauha pinnalle mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti