Greippisalaatti punasipulin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5666872/landscape16_9/515/290/525f4e8b3af2b89ef12f96d9c10abfb3/Nd/897039-1405.jpg)
Verigreippi on hieman makeampi ja vähemmän kitkerä kun tavallinen keltainen. Sitrushedelmiä ei ole lainkaan vaikea fileoida, ja ne näyttävät hyvältä ruoassa.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 2 verigreippiä
- 2 appelsiinia
- 2 pientä punasipulia
- 8 dl salaattisekoitusta
- mustapippuria
Sitruskastike
- 2 sitruunan mehu
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tl suolaa
- ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Kuori greipit ja appelsiinit terävällä veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Kuori ja viipaloi punasipulit hyvin ohuelti. Huuhtele ja revi salaatinlehdet, kuivaa ne varovasti pyyhkeeseen tai salaattilingolla.
2. Sitruskastike: Purista sitruunoista mehu ja sekoita siihen hunaja ja suola. Vatkaa joukkoon öljy ohuena nauhana.
3. Sekoita sitruskastike salaatinlehtien kanssa. Asettele greippi- ja appelsiinilohkot vadille, nosta päälle punasipulirenkaat ja salaatinlehdet. Jauha pinnalle mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka