Graavattua lohta ja piparjuurikastike

Graavattu lohi on joulukalojen aatelia. Makuja-kokki Henri Alén tekee siitä herkullisen version omena-piparjuurikastikkeella. Harsoliinan avulla kala maustuu siististi ja helposti.

Ainekset

  • 1 kg lohta
  • noin 1 dl karkeaa merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • tillinoksia
  • valkopippuria
  • 4 isoa etikka punajuurta
  • rucola-salaattia
  • tilkka pähkinäöljyä
  • harsokangasta

Omena-piparjuurikastike

  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl omenasosetta
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • 1 sitruuna
  • ripaus sahramia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Laita hieman merisuolaa astian pohjalle ja aseta lohenpala suolan päälle. Ripottele loppu merisuola ja sokeri kalan päälle tasaisesti. Aseta murskatut tillinoksat myös fileen päälle. Mausta hieman valkopippurilla.

Laita harsokangas fileiden päälle. Soseuta vähän pilkottu punajuuri säilöntäliemen kanssa, niin että syntyy paksu sose. Levitä sosetta harsokankaalle kalafileiden päälle.

Laita voipaperi ja lautanen kevyeksi painoksi kalojen päälle. Anna maustua noin 8–10 tuntia.

Poista harsoliina ja ylimääräiset tillit sekä mausteet kalan päältä. Siivuta ohuesti esille ja tarjoile pähkinäöljyllä maustetun rucola-salaatin kera.

Sekoita omenasose, majoneesi ja piparjuuritahna keskenään. Lisää mukaan sitruunanmehu ja sahrami. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla

Parhaat ruokaohjelmat