Graavattua lohta ja piparjuurikastike
Graavattu lohi on joulukalojen aatelia. Makuja-kokki Henri Alén tekee siitä herkullisen version omena-piparjuurikastikkeella. Harsoliinan avulla kala maustuu siististi ja helposti.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 kg lohta
- noin 1 dl karkeaa merisuolaa
- 2 tl sokeria
- tillinoksia
- valkopippuria
- 4 isoa etikka punajuurta
- rucola-salaattia
- tilkka pähkinäöljyä
- harsokangasta
Omena-piparjuurikastike
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl omenasosetta
- 1 tl piparjuuritahnaa
- 1 sitruuna
- ripaus sahramia
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Laita hieman merisuolaa astian pohjalle ja aseta lohenpala suolan päälle. Ripottele loppu merisuola ja sokeri kalan päälle tasaisesti. Aseta murskatut tillinoksat myös fileen päälle. Mausta hieman valkopippurilla.
Laita harsokangas fileiden päälle. Soseuta vähän pilkottu punajuuri säilöntäliemen kanssa, niin että syntyy paksu sose. Levitä sosetta harsokankaalle kalafileiden päälle.
Laita voipaperi ja lautanen kevyeksi painoksi kalojen päälle. Anna maustua noin 8–10 tuntia.
Poista harsoliina ja ylimääräiset tillit sekä mausteet kalan päältä. Siivuta ohuesti esille ja tarjoile pähkinäöljyllä maustetun rucola-salaatin kera.
Sekoita omenasose, majoneesi ja piparjuuritahna keskenään. Lisää mukaan sitruunanmehu ja sahrami. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti