Gluteeniton katkarapuwokki

Aloita vuosi helpolla ja kevyellä wokilla. Katkarapuwokki on maukas herkku, joka sopii mainiosti myös ruokavaliotaan keventävälle. Reseptin arkkitehti on Makuja-kokki Sami Garam.

Ainekset

  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 pkt/250 g riisinuudeleita
  • 200 g bataattia
  • 0,5 paprikaa
  • 50 g fenkolia
  • 1 prk bambunversoja
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 10 g tuoretta inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 limettiä
  • 0,5 dl gluteenitonta soijakastiketta
  • nippu tuoretta korianteria

Valmistusohje

Liota nuudeleita muutama minuutti lämpimässä vedessä, jolloin ne pehmenevät. Suikaloi kasvikset ja kuumenna wokkipannu.

Paista kasviksia nopeasti seesamiöljyssä ja mausta pienennetyllä inkiväärillä ja valkosipulilla. Kostuta hunajalla, limetinmehulla ja soijakastikkeella.

Kiehauta ja lisää lopuksi mukaan sulaneet katkaravut ja riisinuudelit.

Parhaat ruokaohjelmat