Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Linssejä voi varioida monella, jännittävällä tavalla. Tässä on yksinkertainen alkupalasalaatti, joka myös sopii pääruoaksi jos ainesmäärän tuplaa.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 100 g vihreitä linssejä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 mausteneilikka
  • 4 endiiviä
  • 1 punainen paprika
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ maustemitta kidesokeria
  • ½ sitruunan kuori
  • 6 cl kuivaa vermuttia
  • 1 persiljanippu
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja pistä mausteneilikka siihen. Huuhdo linssit hyvin ja keitä ne n. 3 dl vettä yhdessä sipulin kanssa n. 25 minuuttia. Huuhdo, kuivaa ja puhdista vihannekset. Leikkaa jokainen endiivi 4 palaksi pituussuuntaan. Kuutioi paprika, pese sitruuna ja raasta uloin kerros hienosti. Hienonna persilja karkeasti.

2. Kuumenna ½ rkl öljyä padassa ja ruskista paprika ja endiivit kevyesti. Lisää sokeri ja raastettu sitruunankuori, anna seoksen karamellisoitua kevyesti. Lisää vermutti ja anna kiehahtaa, laita päälle kansi ja anna olla liedellä miedolla lämmöllä kunnes endiivit ovat täysin pehmenneet, n. 10 minuuttia. Lisää hieman vettä jos seos kiehuu.

3. Valuta linssit ja jaa ne neljälle lautaselle. Asettele endiivit ja paprikat keskelle, ripottele päälle persiljaa. Mausta viinietikka suolalla ja vastajauhetulla pippurilla, lisää öljy ja kaada kastike linsseille.

Lisää aiheesta:

Espanjalainen salsaTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraPapumuhennosKylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankerma
LinssisalaattiAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Linssisalaatti
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Vihreä linssisalaatti joulukinkulle

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vegesalaatti avokadon ja linssien kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Linssipyree

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Linssisalaatti sitruunan ja persiljan kera