Erilainen salaatti
Tämä salaatti on kreikkalainen alkuruoka. Alkuperäisreseptissä käytetään lampaankieliä, mutta niitä voi olla vaikeaa saada meillä, joten käytämme vasikan- tai naudankieltä. Lampaankieliä saa kyllä toisinaan kauppahalleista, mutta yleensä niitä täytyy tilata. Salaatin täytyy vetäytyä ja maustua yli yön jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 vasikankieltä (tai 4-5 lampaan)
- 1 sipuli
- 1 pieni porkkana
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 6 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
Marinadi
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 1 nippu persiljaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipuli ja porkkana. Huuhtele kielet, laita ne kattilaan ja kaada vettä päälle, niin että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto tarkoin. Lisää kattilaan vihannekset sekä pippurit, laakerinlehti ja suola. Sulje kansi ja keitä hiljalleen. Vasikankielen kypsyminen vie 1,5 tuntia, lampaankieli vajaan tunnin, naudankieli 2,5 tuntia.
2. Nosta kielet liemestä ja anna hiukan jäähtyä. Vedä kielistä nahka irti ja pane kielet takaisin liemeen jäähtymään. Leikkaa jäähtyneet kielet melko ohuiksi viipaleiksi.
3. Marinadi: Silppua persilja ja valkosipulinkynnet ja sekoita keskenään. Sekoita myös öljy ja viinietikka keskenään ja sirota hiukan suolaa ja pippuria joukkoon. Lado kieliviipaleita ja persilja-valkosipulisilppua vuorotellen kulhoon ja lusikoi vähän öljykastiketta kerrosten väliin. Laita lihaviipaleiden päälle sopiva vati tai lautanen painoksi, kiedo tiukasti folioon ja pane kylmään seuraavaan päivään asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti