Erilainen salaatti

Tämä salaatti on kreikkalainen alkuruoka. Alkuperäisreseptissä käytetään lampaankieliä, mutta niitä voi olla vaikeaa saada meillä, joten käytämme vasikan- tai naudankieltä. Lampaankieliä saa kyllä toisinaan kauppahalleista, mutta yleensä niitä täytyy tilata. Salaatin täytyy vetäytyä ja maustua yli yön jääkaapissa ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 2 vasikankieltä (tai 4-5 lampaan)
  • 1 sipuli
  • 1 pieni porkkana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti

Marinadi

  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipuli ja porkkana. Huuhtele kielet, laita ne kattilaan ja kaada vettä päälle, niin että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto tarkoin. Lisää kattilaan vihannekset sekä pippurit, laakerinlehti ja suola. Sulje kansi ja keitä hiljalleen. Vasikankielen kypsyminen vie 1,5 tuntia, lampaankieli vajaan tunnin, naudankieli 2,5 tuntia.

2. Nosta kielet liemestä ja anna hiukan jäähtyä. Vedä kielistä nahka irti ja pane kielet takaisin liemeen jäähtymään. Leikkaa jäähtyneet kielet melko ohuiksi viipaleiksi.

3. Marinadi: Silppua persilja ja valkosipulinkynnet ja sekoita keskenään. Sekoita myös öljy ja viinietikka keskenään ja sirota hiukan suolaa ja pippuria joukkoon. Lado kieliviipaleita ja persilja-valkosipulisilppua vuorotellen kulhoon ja lusikoi vähän öljykastiketta kerrosten väliin. Laita lihaviipaleiden päälle sopiva vati tai lautanen painoksi, kiedo tiukasti folioon ja pane kylmään seuraavaan päivään asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.