Endiivi-appelsiinisalaatti

Appelsiininmakuinen salaatti on hyvä valinta päivällispöytään, sillä tähän aikaan vuodesta appelsiinit ovat makeita ja edullisia. Endiivin hienoinen karvaus täydentää appelsiinin raikasta makeutta.

4 annosta

  • 2 endiiviä
  • 1 roomansalaatti
  • 2 appelsiinia
  • 2 rkl pähkinärouhetta
  • 2 rkl rusinoita

Kastike

  • 1½ rkl appelsiinimehua
  • 5 rkl rypäleensiemenöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa appelsiineista päät. Kuori toinen appelsiini, poista myös valkoinen osa. Leikkaa viipaleiksi. Purista toinen appelsiini mehuksi. Sekoita suolasta, pippurista ja appelsiinimehusta kastike ja vatkaa joukkoon öljy.

2. Irrota endiiveistä ja roomansalaatista lehdet ja asettele ne tarjoiluvadille. Levitä päälle appelsiiniviipaleet. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta ja rusinoita. Kaada kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!