Appelsiininmakuinen salaatti on hyvä valinta päivällispöytään, sillä tähän aikaan vuodesta appelsiinit ovat makeita ja edullisia. Endiivin hienoinen karvaus täydentää appelsiinin raikasta makeutta.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
4 annosta
- 2 endiiviä
- 1 roomansalaatti
- 2 appelsiinia
- 2 rkl pähkinärouhetta
- 2 rkl rusinoita
Kastike
- 1½ rkl appelsiinimehua
- 5 rkl rypäleensiemenöljyä
- ½ tl suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa appelsiineista päät. Kuori toinen appelsiini, poista myös valkoinen osa. Leikkaa viipaleiksi. Purista toinen appelsiini mehuksi. Sekoita suolasta, pippurista ja appelsiinimehusta kastike ja vatkaa joukkoon öljy.
2. Irrota endiiveistä ja roomansalaatista lehdet ja asettele ne tarjoiluvadille. Levitä päälle appelsiiniviipaleet. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta ja rusinoita. Kaada kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.