Endiivi-appelsiinisalaatti
Appelsiininmakuinen salaatti on hyvä valinta päivällispöytään, sillä tähän aikaan vuodesta appelsiinit ovat makeita ja edullisia. Endiivin hienoinen karvaus täydentää appelsiinin raikasta makeutta.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
4 annosta
- 2 endiiviä
- 1 roomansalaatti
- 2 appelsiinia
- 2 rkl pähkinärouhetta
- 2 rkl rusinoita
Kastike
- 1½ rkl appelsiinimehua
- 5 rkl rypäleensiemenöljyä
- ½ tl suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa appelsiineista päät. Kuori toinen appelsiini, poista myös valkoinen osa. Leikkaa viipaleiksi. Purista toinen appelsiini mehuksi. Sekoita suolasta, pippurista ja appelsiinimehusta kastike ja vatkaa joukkoon öljy.
2. Irrota endiiveistä ja roomansalaatista lehdet ja asettele ne tarjoiluvadille. Levitä päälle appelsiiniviipaleet. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta ja rusinoita. Kaada kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti