Mainos
Mainos

Kun avomaankurkut kypsyvät, tämä on hyvä tapa säilöä ne. Ellet halua tulisia kurkkuja, jätä vain chili väliin.

1 kg

  • 1 kg avomaankurkkuja
  • 1 dl suolaa
  • 1 l vettä

Liemi

  • 2 dl etikkaa
  • 5 dl kidesokeria
  • 2 dl vettä
  • 20 kokonaista valkopippuria
  • 12 tillinoksaa
  • 1 punainen chili

Valmistusohje

1. Päivä 1: Harjaa kurkut puhtaiksi ja paloittele n. 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi, laita kulhoon. Kaada mukaan suola ja vesi, sekoita kunnes suola on liuennut. Laita jääkaappiin 24 tunniksi.

2. Päivä 2: Tiskaa lasi- tai posliinipurkki (johon kurkut mahtuvat juuri ja juuri) huolellisesti. Siivilöi suolaliemi kurkuista. Kuumenna etikka, sokeri, vesi ja pippurit kiehuvaksi. Sekoita kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Halkaise chili. Lado vuorotellen kurkkuviipaleita ja tilliä purkkiin, lisää chili ja kaada kuuma liemi päälle.

3. Anna jäähtyä ja laita kansi päälle. Jäähdytä ja anna kurkkujen maustua viileässä vähintään 3 viikkoa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.