Chilikurkut tillillä

Kun avomaankurkut kypsyvät, tämä on hyvä tapa säilöä ne. Ellet halua tulisia kurkkuja, jätä vain chili väliin.

1 kg

  • 1 kg avomaankurkkuja
  • 1 dl suolaa
  • 1 l vettä

Liemi

  • 2 dl etikkaa
  • 5 dl kidesokeria
  • 2 dl vettä
  • 20 kokonaista valkopippuria
  • 12 tillinoksaa
  • 1 punainen chili

Valmistusohje

1. Päivä 1: Harjaa kurkut puhtaiksi ja paloittele n. 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi, laita kulhoon. Kaada mukaan suola ja vesi, sekoita kunnes suola on liuennut. Laita jääkaappiin 24 tunniksi.

2. Päivä 2: Tiskaa lasi- tai posliinipurkki (johon kurkut mahtuvat juuri ja juuri) huolellisesti. Siivilöi suolaliemi kurkuista. Kuumenna etikka, sokeri, vesi ja pippurit kiehuvaksi. Sekoita kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Halkaise chili. Lado vuorotellen kurkkuviipaleita ja tilliä purkkiin, lisää chili ja kaada kuuma liemi päälle.

3. Anna jäähtyä ja laita kansi päälle. Jäähdytä ja anna kurkkujen maustua viileässä vähintään 3 viikkoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!