Chilikurkut tillillä
Kun avomaankurkut kypsyvät, tämä on hyvä tapa säilöä ne. Ellet halua tulisia kurkkuja, jätä vain chili väliin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
1 kg
- 1 kg avomaankurkkuja
- 1 dl suolaa
- 1 l vettä
Liemi
- 2 dl etikkaa
- 5 dl kidesokeria
- 2 dl vettä
- 20 kokonaista valkopippuria
- 12 tillinoksaa
- 1 punainen chili
Valmistusohje
1. Päivä 1: Harjaa kurkut puhtaiksi ja paloittele n. 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi, laita kulhoon. Kaada mukaan suola ja vesi, sekoita kunnes suola on liuennut. Laita jääkaappiin 24 tunniksi.
2. Päivä 2: Tiskaa lasi- tai posliinipurkki (johon kurkut mahtuvat juuri ja juuri) huolellisesti. Siivilöi suolaliemi kurkuista. Kuumenna etikka, sokeri, vesi ja pippurit kiehuvaksi. Sekoita kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Halkaise chili. Lado vuorotellen kurkkuviipaleita ja tilliä purkkiin, lisää chili ja kaada kuuma liemi päälle.
3. Anna jäähtyä ja laita kansi päälle. Jäähdytä ja anna kurkkujen maustua viileässä vähintään 3 viikkoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti