Bruschetta rapujen ja avokadosalsan kera
Bruschetta on grillattu leipäviipale, joka tarjoillaan mukavan vihannessekoituksen kera alkuruokana tai cocktailpalana.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 16 ravunpyrstöä
- 4 viipaletta valkoista maalaisleipää
Salsa
- 80 g avokadoa
- 80 g mangoa
- ½ limetti
- ½ punasipuli
- tuoretta kirveliä
- ½ rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Kastike
- 1 tl viinietikkaa
- 2 tl oliiviöljyä
- 1 tl chilikastiketta
Koristeluun
- 4 limetti- tai sitruunalohkoa
- 4 salaatinlehteä
- 1 tomaatti
Valmistusohje
1. Salsa: Hienonna mango, avokado, punasipuli ja kirveli. Purista limetinmehu ja sekoita siihen avokado, mango, punasipuli, kirveli, oliiviöljy, suola ja pippuri.
2. Sekoita viinietikka, öljy ja chilikastike keskenään. Leikkaa ravunpyrstöt sopivankokoisiksi paloiksi ja kääntele ne kastikkeessa. Sekoita ne salsaan juuri ennen tarjoilua.
3. Grillaa leipäviipaleet ja jaa avokadosekoitus viipaleiden päälle. Koristele limetillä tai sitruunalla, salaatilla ja tomaatilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan