Broileri ja kaalipähkinäpaistos
Viettelevät vuohenjuustolla täytetyt broilerin rintapalat, kaalipähkinäpaistoksen ja kirsikkatomaattisalsan kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 nahallista broilerinrintaa
- 150g pehmeää vuohenjuustoa
- 4 siivua parmankinkkua
- 4 lehteä salviaa
- oliiviöljyä paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria
Kaalipähkinäpaistos
- 500g varhais- tai keräkaalia
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 200g neulapapuja
- 2 rkl voita
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 0,5dl cashewpähkinöitä
Kirsikkatomaattisalsa
- 10 kirsikkatomaattia
- 2 rkl parmesanraastetta
- 1 tl kapriksia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 0,7 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Mausta juusto kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
Tee broilerinrintoihin sivuttain viillot, niin että niihin syntyy syvä tasku.
Lusikoi rinnan sisään noin 1rkl vuohenjuustoa. Aseta rinnan nahkapuolelle salvianlehti ja kääri sinetiksi ympärille parmankinkku siivut.
Paista broilerinrintoihin kaunis väri pannulla oliiviöljyssä. Aseta rinnat uuninpellille ja mausta ne vielä suolalla ja mustapippurilla.
Loppukypsennä rinnat uunissa 180c noin 10-12 minuuttia
Kaalipähkinäpaistos:
Halkaise kaali ja poista siitä uloimmat lehdet. Suikaloi kaali.Kuori ja siivuta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa neulapavuista kannat molemmista päistä pois.
Keitä kaalit, porkkanat ja neulapavut kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia.Lämmitä pannu valmiiksi. Lisää siihen sipuli ja voi. Nosta vihannekset reikäkauhalla vedestä suoraan pannulle. Lisää mukaan voi, hunaja, ja pähkinät. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti.
Kirsikkatomaattisalsa:
Laita kaikki raaka-aineet syvään astiaan. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki kylmässä ennen tarjouilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti