Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broileri-pot-au-feu krutonkien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 1 broileri
  • 5 dl kanalientä
  • 1 porkkana
  • 8 pientä varhaisperunaa
  • 4 nippusipulia (pieniä)
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 tl suolaa

Koristeeksi

  • tuoretta timjamia

Krutongit

  • 4 viipaletta patonkia
  • 1 dl ruokajogurttia
  • ½ tl inkiväärijauhetta
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja harjaa perunat puhtaiksi. Leikkaa ne pienemmiksi. Kuori sipuli. Paloittele broileri pienehköiksi paloiksi. Lado broilerinpalat isoon kattilaan. Kaada päälle kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemeen porkkana, perunat ja sipuli. Mausta laakerinlehdellä, suolalla ja pippurilla. Keitä hiljalleen kannen alla 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsä.

2. Paahda patonkisiivut. Sekoita yhteen jogurtti, inkivääri, suola ja pippuri. Lusikoi nokare patonkisiivulle ja ripota päälle rippunen inkivääriä.

3. Puhdista parsat ja poista sokeriherneistä kovat kannat. Laita ne keitinliemeen, kun broilerin keittoaika on lopuillaan. Ota sitten broileri ja vihannekset liemestä reikäkauhalla. Jaa ne lämpimille syville lautasille. Kaada päälle kuumaa lientä ja koristele timjamilla. Tarjoile krutonkien kanssa.

Aito ranskalainen lihapata pot-au-feu on niitä hitaita ruokia, sillä se porisee vähintään viisi tuntia. Tällä ohjeella selviät puuhasta nopeammin ja vähemmällä, mutta saat kuitenkin makuelämyksiä. Tämä pata on parhaimmillaan, kun alkukesän vihannesihanuudet ovat parhaimmillaan.

Lisää aiheesta:

Kana-pot-au-feuBroileri-pot-au-feu hummerin keraThai-maustettu kanapataBroileri-pot-au-feuHäränliemi ja frikadellitCoq au vin pekonilla
BroileriKevytKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi