Broileri-pot-au-feu krutonkien kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661426/landscape16_9/515/290/f38c36bdc86e25f7a3b502d2baee40c2/WQ/886749-894.jpg)
Aito ranskalainen lihapata pot-au-feu on niitä hitaita ruokia, sillä se porisee vähintään viisi tuntia. Tällä ohjeella selviät puuhasta nopeammin ja vähemmällä, mutta saat kuitenkin makuelämyksiä. Tämä pata on parhaimmillaan, kun alkukesän vihannesihanuudet ovat parhaimmillaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 1 broileri
- 5 dl kanalientä
- 1 porkkana
- 8 pientä varhaisperunaa
- 4 nippusipulia (pieniä)
- 1 nippu vihreää parsaa
- 100 g sokeriherneitä
- 1 laakerinlehti
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 tl suolaa
Koristeeksi
- tuoretta timjamia
Krutongit
- 4 viipaletta patonkia
- 1 dl ruokajogurttia
- ½ tl inkiväärijauhetta
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori porkkana ja harjaa perunat puhtaiksi. Leikkaa ne pienemmiksi. Kuori sipuli. Paloittele broileri pienehköiksi paloiksi. Lado broilerinpalat isoon kattilaan. Kaada päälle kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemeen porkkana, perunat ja sipuli. Mausta laakerinlehdellä, suolalla ja pippurilla. Keitä hiljalleen kannen alla 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsä.
2. Paahda patonkisiivut. Sekoita yhteen jogurtti, inkivääri, suola ja pippuri. Lusikoi nokare patonkisiivulle ja ripota päälle rippunen inkivääriä.
3. Puhdista parsat ja poista sokeriherneistä kovat kannat. Laita ne keitinliemeen, kun broilerin keittoaika on lopuillaan. Ota sitten broileri ja vihannekset liemestä reikäkauhalla. Jaa ne lämpimille syville lautasille. Kaada päälle kuumaa lientä ja koristele timjamilla. Tarjoile krutonkien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka