Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ulkofileevartaat ja linssisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 550 g naudan ulkofileetä

Marinadi

  • 2 tl sitruunankuorta raastettuna
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 3 rkl paahdettuja maapähkinöitä rouhittuina

Lisäksi

  • puisia grillivartaita

Linssisalaatti

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 6 kirsikkatomaattia
  • 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 10 mustaa oliivia

Valmistusohje

1. Marinadi: Leikkaa liha kuutioiksi. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuori. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulinkynsi. Sekoita keskenään sitruunankuori, sipuli ja valkosipuli, soija, öljy, juustokumina ja suola monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa soseeksi. Sekoita joukkoon rouhitut paahdetut pähkinät. Peitä lihakuutiot seoksella ja pidä kylmässä 1-2 tuntia. Sekoita muutaman kerran.

2. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Huuhtele ne kylmiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Irrota basilikanlehdet varsista ja hienonna ne. Sekoita keskenään linssit, tomaatit, öljy ja basilikasilppu. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla. Kääntele sekaan oliivit ja pidä salaatti kylmässä tarjoiluun.

Nämä vartaat marinoidaan maapähkinän makuisessa liemessä. Vartaat onnistuvat yhtä hyvin ulkogrillissä kuin uunigrillissäkin. Kylmä linssisalaatti sopii erinomaisesti vartaiden kumppaniksi.

3. Liota grillivartaita vedessä 20 minuuttia. Pujottele lihakuutiot vartaisiin ja grillaa niitä 3-5 minuuttia kauttaaltaan hiiligrillissä tai uunin grillivastuksilla, kunnes ne ovat kauniinruskeita. Tarjoile salaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatThai-maustettu kanapataGrillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosFalafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraSouvlakivartaat salaattipedillä
LinssisalaattiLihavartaatKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Linssisalaatti
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Vihreä linssisalaatti joulukinkulle

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vegesalaatti avokadon ja linssien kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Linssipyree

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Linssisalaatti sitruunan ja persiljan kera