Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränliemi ja frikadellit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 3 kg häränluita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 50 g juuriselleriä
  • 1 purjo
  • 1 sipuli
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 mausteneilikka
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 4 valkopippuria
  • 1 rkl kiinalaista soijakastiketta
  • 3 ½ l vettä

Tarjoiluun

  • 250 g naudanjauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pane luut uunipannuun ja ripottele päälle tomaattipyreetä. Puhdista ja paloittele purjo ja sipuli. Kuori ja paloittele porkkana, palsternakka ja selleri. Laita kaikki luiden joukkoon uunipannulle. Paahda uunissa noin 30 minuuttia. Kääntele aineksia muutaman kerran.

2. Siirrä luut ja vihannekset pataan. Huuhtele uunipannu ja kaada liemi pataan. Lisää persiljanoksat, neilikka, timjami, laakerinlehti, valkopippurit ja soija. Kaada päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna kiehua pikkuhiljaa 2-3 tuntia.

3. Siivilöi liemi tiheän siivilän läpi. Jäähdytä ja siirrä lihaliemi kylmään. Kuori pinnalta rasvakerros. Vaivaa jauheliha suolan ja pippurin kera. Kiehauta vettä, pyöritä käsissäsi jauhelihasta palleroita ja pudota ne veteen kiehumaan. Kun pallerot nousevat pintaan, frikadellit ovat kypsiä. Kiehauta häränliemi ja tarjoile lämmitetyiltä lautasilta frikadellien kera. Saksi pinnalle persiljaa.

Lisää aiheesta:

Keitettyä kananpoikaa juurespyreen keraBroileri-pot-au-feu krutonkien keraRiimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoTilliliha lampaastaUunilammascurryKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
LiemiLiharuokaKananmunatonLaktoositonPääruoatKeitot

Erittäin voimakasmakuinen häränliemi voidaan tarjoilla frikadellien - keitettyjen lihapyöryköiden - kanssa. Mutta kokoonkeittämällä siitä saadaan myös kirkas lihaliemi, consommé, josta on moneen käyttöön, mm. kastikepohjaksi.

Tuoreimmat aiheesta

Liemi
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Consommé eli hieno lihaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapujen keitinliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Balsamicoliemi