Hellapoliisin kana-kasviskrepit
Illanistujaisiin tai evääksi sopivat krepit ovat herkullisia. Voit valmistaa ne jo edellisenä päivänä valmiiksi ja lämmittää hetki ennen tarjoilua. Broilerin voit korvata myös jauhelihalla.
Taikina
- 5 dl maitoa
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 50 g sulatettua voita tai öljyä
Täyte
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen mieto chilipaprika
- 1 punainen paprika
- 100 g lehtikaalia
- 10 cm pala kesäkurpitsaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g broilerinfileesuikaleita
- ½ tl suolaa
- ½ sitruunan mehu
- 200 g sulatejuustoa
- mustapippuria myllystä
Pinnalle
- juustoraastetta
- rucolaa
Valmistusohje
Mittaa maito kulhoon. Riko joukkoon munat. Lisää vehnäjauhot, suola ja sulatettu voi tai öljy. Sekoita ja anna taikinan seistä mielellään hetki ennen paistamista. Paista kuumalla räiskäle- tai paistinpannulla isoiksi räiskäleiksi.
Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna mieto chilipaprika ja suikaloi paprika. Poista lehtikaalin lehdistä kova lehtiruoti ja leikkaa lehdet reiluiksi paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi tai kuutioiksi.
Kuumenna öljy ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta suolalla. Lisää sipuli, valkosipuli, chilipaprika, paprika, lehtikaali ja kesäkurpitsa. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää sulatejuusto. Sekoita kunnes sulaa. Mausta vielä mustapippurilla.
Tarkista maku. Levitä täyte räiskäleiden päälle ja käännä rullalle. Laita rullat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.
Kuumenna uunissa, kunnes juusto sulaa. Koristele rucolalla. Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Taivaallinen omenahillo
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa