Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

BBQ-kylkiluut sienirisoton kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 ½ kg paksua siankylkeä annospaloiksi leikattuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 pullo BBQ-kastiketta
  • öljyä

Risotto

  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 4 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl avorioriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5-8 dl kanalientä
  • 1 rkl parmesaaniraastetta
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • parmesaanilastuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hiero kylkiluihin suolaa ja pippuria. Paahda ne kauniinvärisiksi grillipannussa tai paistinpannussa. Penslaa kylkiluut BBQ-kastikkeella, siirrä uunivuokaan ja paista valmiiksi uunissa, noin 25 minuuttia.

2. Leikkaa herkkusienet paksuiksi viipaleiksi. Sivele ne öljyllä ja paista ne grilli- tai paistinpannulla. Pidä lämpiminä.

3. Silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi ja kuullota ne sekä laakerinlehti oliiviöljyssä. Lisää riisi ja kuullota vielä muutama minuutti. Kaada joukkoon valkoviini, sekoita ja anna kiehua, kunnes se on imeytynyt. Alenna lämpöä ja lisää kanalientä vähän kerrallaan ja sekoittaen. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä hieman "hammasvastusta". Ota kattila liedeltä ja kääntele sekaan parmesaaniraaste, voi, suola ja pippuri. Tarjoile heti parmesaanilastujen, herkkusienten ja kylkiluiden kera. Tuo tarjolle myös ylijäänyt BBQ-kastike.

Valmiit kastikkeet ja marinadit helpottavat monesti ruoanlaittoa. Tässä käytämme valmista BBQ-kastiketta, amerikkalaistyyppistä grillikastiketta, joita on kaupanhyllyillä monenmakuisia. Valitse mieleisesi ja ihastuta ruokailijat tällä mehevän makoisalla aterialla – josta osan saa syödä rasvaa tihkuvin sormin!

Lisää aiheesta:

Broileri-pot-au-feu krutonkien keraGrillikalaa, parsaa ja tomaattirisottoaMustasilmäpapuja sienten keraLampaankyljykset polentan kanssaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinHäränfilee-brochette, viinikastike ja vihreät pavut
SiankylkiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punakaalia viherhomejuustolla ja siankyljellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Läskisipsit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera