Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera

Paistin voi toki paistaa sellaisenaan suolan ja pippurin kera. Mutta välillä kiiltävä, maukas pintaglaseeraus maistuu hyvältä. Tarjoile päivällisruokana keitettyjen perunoiden ja punakaalin kera tai seisovassa pöydässä.

Neljälle

  • 1 kg kylkipaistia
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 1 dl mustaherukkahyytelöä
  • 1 rkl sinappijauhetta
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl inkivääriä
  • ½ tl cayennepippuria
  • punakaalia ja keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Paista uunissa kunnes lihat irtoavat luista, n. 45 minuuttia.

2. Sulata mustaherukkahyytelö pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sinappijauhe, soija, inkivääri ja cayennepippuri.

3. Penslaa paisti molemmin puolin kuorrutteella ja anna lihan kypsyä valmiiksi, n. 15 minuuttia. Penslaa paistia silloin tällöin niin kauan kuin kuorrutetta riittää. Varo, ettei paistin pinta tummene liikaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.