Punakaalia viherhomejuustolla ja siankyljellä
Tämä pieni alkuruokalautanen sopii mainiosti kala- tai kanapäivällisen alkuun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 viipaletta riimisuolattua siankylkeä
- ¼ punakaali
- 50 g homejuustoa
- 4 suurta salaatinlehteä
Kastike
- 2 tl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Suikaloi siankylki ja laita palat kylmään paistinpannuun. Kuumenna ja paista lihat rapeiksi, valuta talouspaperilla.
2. Suikaloi kaali ja murusta juusto. Huuhtele salaatinlehdet ja laita ne neljälle lautaselle, niiden päälle kaalia ja juustoa. Ripottele päälle siankylkeä.
3. Sekoita viinietikka, suola, pippuri ja oliiviöljy kastikkeeksi. Pirskota salaatin päälle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta