Grillikalaa, parsaa ja tomaattirisottoa
Kiinteää, valkolihaista kalaa on hyvä grillata. Voit käyttää esimerkiksi seitiä, turskaa tai kuhaa. Kalan kruunaa maustevoi, tuore parsa ja mehevä tomaattirisotto.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 fileetä kiinteää, valkolihaista kalaa
- 1 dl vehnäjauhoa
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 nippu vihreää parsaa
Maustevoi
- 100 g voita
- 1 limetti
- 1 maustemitta suolaa
Risotto
- 2 dl avorioriisiä
- 4 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 laakerinlehti
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl valkoviiniä
- 7 dl vihanneslientä
- 1 rkl parmesaaniraastetta
- 1 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
- 1 tomaatti
Valmistusohje
1. Maustevoi: Purista limetistä mehu ja sekoita huoneenlämpöiseen voihin mehu ja suola. Muotoile rullaksi ja pidä pakastimessa tarjoiluun asti.
2. Risotto: hienonna salottisipulit ja valkosipuli. Kuullota sipulisilppua ja laakerinlehteä oliiviöljyssä. Lisää riisi ja kuullota muutama minuutti. Kaada joukkoon viini ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt. Alenna lämpöä ja lisää vähän kerrallaan vihanneslientä sekoittaen. Keitä, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on hieman purutuntumaa. Poimi ylös laakerinlehti. Paloittele tomaatti. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste sekä voi. Mausta risotto suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon tomaattipalaset.
3. Keitä parsat kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Leivitä kalafileet jauhoissa, suolaa ja pippuroi. Sivele grillipannuun hieman öljyä ja grillaa fileet kauniin kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoile heti risoton, parsan ja maustevoin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti