Grillikalaa, parsaa ja tomaattirisottoa

Kiinteää, valkolihaista kalaa on hyvä grillata. Voit käyttää esimerkiksi seitiä, turskaa tai kuhaa. Kalan kruunaa maustevoi, tuore parsa ja mehevä tomaattirisotto.

Neljälle

  • 4 fileetä kiinteää, valkolihaista kalaa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 nippu vihreää parsaa

Maustevoi

  • 100 g voita
  • 1 limetti
  • 1 maustemitta suolaa

Risotto

  • 2 dl avorioriisiä
  • 4 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 7 dl vihanneslientä
  • 1 rkl parmesaaniraastetta
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tomaatti

Valmistusohje

1. Maustevoi: Purista limetistä mehu ja sekoita huoneenlämpöiseen voihin mehu ja suola. Muotoile rullaksi ja pidä pakastimessa tarjoiluun asti.

2. Risotto: hienonna salottisipulit ja valkosipuli. Kuullota sipulisilppua ja laakerinlehteä oliiviöljyssä. Lisää riisi ja kuullota muutama minuutti. Kaada joukkoon viini ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt. Alenna lämpöä ja lisää vähän kerrallaan vihanneslientä sekoittaen. Keitä, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on hieman purutuntumaa. Poimi ylös laakerinlehti. Paloittele tomaatti. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste sekä voi. Mausta risotto suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon tomaattipalaset.

3. Keitä parsat kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Leivitä kalafileet jauhoissa, suolaa ja pippuroi. Sivele grillipannuun hieman öljyä ja grillaa fileet kauniin kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoile heti risoton, parsan ja maustevoin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!