Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillikalaa, parsaa ja tomaattirisottoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kiinteää, valkolihaista kalaa on hyvä grillata. Voit käyttää esimerkiksi seitiä, turskaa tai kuhaa. Kalan kruunaa maustevoi, tuore parsa ja mehevä tomaattirisotto.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 fileetä kiinteää, valkolihaista kalaa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 nippu vihreää parsaa

Maustevoi

  • 100 g voita
  • 1 limetti
  • 1 maustemitta suolaa

Risotto

  • 2 dl avorioriisiä
  • 4 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 7 dl vihanneslientä
  • 1 rkl parmesaaniraastetta
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tomaatti

Valmistusohje

1. Maustevoi: Purista limetistä mehu ja sekoita huoneenlämpöiseen voihin mehu ja suola. Muotoile rullaksi ja pidä pakastimessa tarjoiluun asti.

2. Risotto: hienonna salottisipulit ja valkosipuli. Kuullota sipulisilppua ja laakerinlehteä oliiviöljyssä. Lisää riisi ja kuullota muutama minuutti. Kaada joukkoon viini ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt. Alenna lämpöä ja lisää vähän kerrallaan vihanneslientä sekoittaen. Keitä, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on hieman purutuntumaa. Poimi ylös laakerinlehti. Paloittele tomaatti. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste sekä voi. Mausta risotto suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon tomaattipalaset.

3. Keitä parsat kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Leivitä kalafileet jauhoissa, suolaa ja pippuroi. Sivele grillipannuun hieman öljyä ja grillaa fileet kauniin kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoile heti risoton, parsan ja maustevoin kanssa.

Lisää aiheesta:

Risottoa parsallaSaaristolaissoppaThiebou Diene, kalaa kasvisriisipedilläKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraBBQ-kylkiluut sienirisoton keraSienirisottoa ja yrttikanaa
Grillattu kalaKasvisrisottoKananmunatonParsaviikotPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala
  • 30.08.202415:27
    Huomenta Suomi

    Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

  • 20.07.201709:33
    Huomenta Suomi

    Kokonaisena grillattua siikaa

  • 31.05.201610:58
    Pääruoat

    Kalaa vihannestaskussa

  • 18.02.201300:00
    Kalaruoka

    Ahvenpaketit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera