Marinoitua porsaanfileetä kesävihanneksin
Välillä on mukavaa voida tarjoilla jotakin etukäteen valmisteltua ruokaa, jonka voi yksinkertaisesti asettaa pöydälle vieraiden saapuessa. Tämä porsaanfilee on sellainen ruoka. Kesäaikaan salaatti riittää lisukkeeksi, mutta kermainen perunagratiinikin sopii hyvin kaveriksi. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 porsaanfilee, n. 800 g
- 1 ½ tl kuivattua timjamia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita tai öljyä paistamiseen
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 tl ranskalaista sinappia
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua valkopippuria
Kesävihannekset
- 150 g sokeriherneitä
- 150 g minimaissia
- 4 cocktailtomaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista filee joka puolelta pannulla. Mausta kunnolla suolalla, pippurilla ja timjamilla. Jälkipaista uunissa 20 minuuttia.
2. Anna lihan jäähtyä ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadi ja kaada se lihaviipaleille, lisää halutessasi tuoreita, hienonnettuja yrttejä. Laita liha kylmään yön yli ja tarjoile se kylmänä seuraavana päivänä.
3. Puhdista sokeriherneet ja minimaissit. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi, keitä herneitä ja maissia 1 minuutti. Huuhdo ne nopeasti kylmässä vedessä, jotta kypsyminen pysähtyy, ja valuta lävikössä. Halkaise cocktailtomaatit ja sekoita vihannesten kanssa. Tarjoile lihan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti