Marinoitua porsaanfileetä kesävihanneksin

Välillä on mukavaa voida tarjoilla jotakin etukäteen valmisteltua ruokaa, jonka voi yksinkertaisesti asettaa pöydälle vieraiden saapuessa. Tämä porsaanfilee on sellainen ruoka. Kesäaikaan salaatti riittää lisukkeeksi, mutta kermainen perunagratiinikin sopii hyvin kaveriksi. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.

Neljälle

  • 1 porsaanfilee, n. 800 g
  • 1 ½ tl kuivattua timjamia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria

Kesävihannekset

  • 150 g sokeriherneitä
  • 150 g minimaissia
  • 4 cocktailtomaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista filee joka puolelta pannulla. Mausta kunnolla suolalla, pippurilla ja timjamilla. Jälkipaista uunissa 20 minuuttia.

2. Anna lihan jäähtyä ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadi ja kaada se lihaviipaleille, lisää halutessasi tuoreita, hienonnettuja yrttejä. Laita liha kylmään yön yli ja tarjoile se kylmänä seuraavana päivänä.

3. Puhdista sokeriherneet ja minimaissit. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi, keitä herneitä ja maissia 1 minuutti. Huuhdo ne nopeasti kylmässä vedessä, jotta kypsyminen pysähtyy, ja valuta lävikössä. Halkaise cocktailtomaatit ja sekoita vihannesten kanssa. Tarjoile lihan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja