Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoitua porsaanfileetä kesävihanneksin

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 1 porsaanfilee, n. 800 g
  • 1 ½ tl kuivattua timjamia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria

Kesävihannekset

  • 150 g sokeriherneitä
  • 150 g minimaissia
  • 4 cocktailtomaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista filee joka puolelta pannulla. Mausta kunnolla suolalla, pippurilla ja timjamilla. Jälkipaista uunissa 20 minuuttia.

2. Anna lihan jäähtyä ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadi ja kaada se lihaviipaleille, lisää halutessasi tuoreita, hienonnettuja yrttejä. Laita liha kylmään yön yli ja tarjoile se kylmänä seuraavana päivänä.

3. Puhdista sokeriherneet ja minimaissit. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi, keitä herneitä ja maissia 1 minuutti. Huuhdo ne nopeasti kylmässä vedessä, jotta kypsyminen pysähtyy, ja valuta lävikössä. Halkaise cocktailtomaatit ja sekoita vihannesten kanssa. Tarjoile lihan kanssa.

Välillä on mukavaa voida tarjoilla jotakin etukäteen valmisteltua ruokaa, jonka voi yksinkertaisesti asettaa pöydälle vieraiden saapuessa. Tämä porsaanfilee on sellainen ruoka. Kesäaikaan salaatti riittää lisukkeeksi, mutta kermainen perunagratiinikin sopii hyvin kaveriksi. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.

Lisää aiheesta:

Porsaanfilee viherpippurikastikkeellaKokonaisena paistettu porsaanfileeLampaankyljykset polentan kanssaKatalonialainen lammaspataKylkipaistia amerikkalaisittainKyljykset sienikastikkeella
PorsaanfileeGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee