Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi

Siankylkeä eli siansivua voi mainiosti grillata ohuinakin viipaleina, koska lihassa on rasvaraitoja, jotka pitävät lihan mehukkaana. Rapeat läskisiivut ja ihanat lisäkkeet, kuten perunapyörykät sekä punasipulimarmeladi, ovat takuulla menestys.

Neljälle

  • 800 g tuoretta (suolaamatonta) siankylkeä
  • 2 tl kuminaa jauhettuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • öljyä voiteluun

Perunapyörykät

  • 600 g jauhoisia perunoita
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
  • voita paistamiseen

Punasipulimarmeladi

  • 1 punasipuli
  • ½ dl sherryviinietikkaa
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 1 tl sokeria
  • 50 g voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä ja purista perunat (puristimella tai siivilän läpi). Sekoita perunasurveeseen keltuaiset ja ruohosipulisilppu, suola ja pippuri. Kääri seos leivinpaperiin ja laita rulla jääkaappiin. Avaa sitten paperi ja leikkaa perunamassa2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista ne voissa.

2. Kuori punasipuli ja silppua se karkeasti. Kuullota hake voissa. Lisää sokeri ja paista sekoitellen, kunnes sipuli on ruskeaa. Lisää sherryviinietikka ja viini ja keitä kunnes kaikki neste on höyrystynyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä tarjoiluun.

3. Leikkaa siansivu ohuiksi viipaleiksi ja mausta jauhetulla kuminalla. Penslaa öljyllä ja grillaa ritilällä lähellä hiilien hehkua 1,5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile perunapyöryköiden ja punasipulimarmeladin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.