Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 800 g tuoretta (suolaamatonta) siankylkeä
  • 2 tl kuminaa jauhettuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • öljyä voiteluun

Perunapyörykät

  • 600 g jauhoisia perunoita
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
  • voita paistamiseen

Punasipulimarmeladi

  • 1 punasipuli
  • ½ dl sherryviinietikkaa
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 1 tl sokeria
  • 50 g voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä ja purista perunat (puristimella tai siivilän läpi). Sekoita perunasurveeseen keltuaiset ja ruohosipulisilppu, suola ja pippuri. Kääri seos leivinpaperiin ja laita rulla jääkaappiin. Avaa sitten paperi ja leikkaa perunamassa2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista ne voissa.

2. Kuori punasipuli ja silppua se karkeasti. Kuullota hake voissa. Lisää sokeri ja paista sekoitellen, kunnes sipuli on ruskeaa. Lisää sherryviinietikka ja viini ja keitä kunnes kaikki neste on höyrystynyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä tarjoiluun.

3. Leikkaa siansivu ohuiksi viipaleiksi ja mausta jauhetulla kuminalla. Penslaa öljyllä ja grillaa ritilällä lähellä hiilien hehkua 1,5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile perunapyöryköiden ja punasipulimarmeladin kanssa.

Siankylkeä eli siansivua voi mainiosti grillata ohuinakin viipaleina, koska lihassa on rasvaraitoja, jotka pitävät lihan mehukkaana. Rapeat läskisiivut ja ihanat lisäkkeet, kuten perunapyörykät sekä punasipulimarmeladi, ovat takuulla menestys.

Lisää aiheesta:

Kääryleet tomaattikastikkeessaSienitäytteiset lihakääryleetPaahdettu, riimisuolattu häränrinta kermassa keitetyn savoijinkaalin keraIsoäidin porsaskääryleetGrillattu vasikanmaksa ja sipulimarmeladiAppelsiininen liha-makkara-papu-sipulipata
SiankylkiGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punakaalia viherhomejuustolla ja siankyljellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Läskisipsit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera