Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi
Siankylkeä eli siansivua voi mainiosti grillata ohuinakin viipaleina, koska lihassa on rasvaraitoja, jotka pitävät lihan mehukkaana. Rapeat läskisiivut ja ihanat lisäkkeet, kuten perunapyörykät sekä punasipulimarmeladi, ovat takuulla menestys.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 800 g tuoretta (suolaamatonta) siankylkeä
- 2 tl kuminaa jauhettuna
- suolaa ja valkopippuria
- öljyä voiteluun
Perunapyörykät
- 600 g jauhoisia perunoita
- 2 munankeltuaista
- suolaa ja valkopippuria
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
- voita paistamiseen
Punasipulimarmeladi
- 1 punasipuli
- ½ dl sherryviinietikkaa
- 1 ½ dl valkoviiniä
- 1 tl sokeria
- 50 g voita
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä ja purista perunat (puristimella tai siivilän läpi). Sekoita perunasurveeseen keltuaiset ja ruohosipulisilppu, suola ja pippuri. Kääri seos leivinpaperiin ja laita rulla jääkaappiin. Avaa sitten paperi ja leikkaa perunamassa2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista ne voissa.
2. Kuori punasipuli ja silppua se karkeasti. Kuullota hake voissa. Lisää sokeri ja paista sekoitellen, kunnes sipuli on ruskeaa. Lisää sherryviinietikka ja viini ja keitä kunnes kaikki neste on höyrystynyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä tarjoiluun.
3. Leikkaa siansivu ohuiksi viipaleiksi ja mausta jauhetulla kuminalla. Penslaa öljyllä ja grillaa ritilällä lähellä hiilien hehkua 1,5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile perunapyöryköiden ja punasipulimarmeladin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan