Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaankyljykset polentan kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lampaankyljysrivit ovat mukava ja helppotekoinen juhlaruoka. Tässä ne tarjoillaan polentan ja tomaattikastikkeen kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kuudelle

  • 1,6 kg lampaankyljysrivejä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta timjamisilppua
  • 2 rkl tuoretta rosmariinisilppua
  • 2 rkl tuoretta minttusilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Polenta

  • 2 dl maissijauhoa (n. 100 g)
  • 1 tl suolaa
  • 6 dl vettä
  • 2 rkl parmesaaniraastetta

Tarjoiluun

  • tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Polenta: Keitä vesi ja suola. Lisää maissijauho vähän kerrallaan koko ajan vispaten. Keitä ja vatkaa seosta, kunnes se on sileää puuroa. Se vie noin 20-30 minuuttia. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja kaada puuro vedellä huuhdottuun uunivuokaan. Siirrä polenta sivuun jäähtymään ja hyytymään.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta ne. Sekoita yhteen yrttisilput, valkosipuli, suola ja pippuri. Hiero seosta kyljysriveihin ja nosta ne uunipannuun. Nosta pannu uuniin ja paista ensin 10 minuuttia, laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia. Lihan sisälämpötilan pitää olla 60 astetta rosaan lihaan ja 77 astetta läpikypsään. Nosta lihat vetäytymään folioon käärittynä 10 minuutiksi ennen viipalointia.

3. Leikkaa polenta kauniiksi paloiksi. Penslaa palat öljyllä ja pane ne uuniin lämpenemään. Leikkaa kyljysrivit erillisiksi kyljyksiksi ja tarjoile polentapalojen ja tomaattikastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Rosépippurinen lammaspaisti ja täytetyt tortillatLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläLampaankyljykset juurespyttipannun ja ruusukaalin keraMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinPorsaanpaistia ja punakaaliaBBQ-kylkiluut sienirisoton kera
LampaankyljyksetKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaankyljykset
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lampaankyljyksiä, madeirakastiketta ja ruusukaaliperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset coca cola -marinadissa rosmariinin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset kreikkalaisin lisäkkein

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lampaankyljysrivi, papumuhennos ja vuohenjuustokreemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaksoiskyljykset ja vihannekset yrttipeiton alla