Häränfilee-brochette, viinikastike ja vihreät pavut
Brochette on yksinkertaisesti grillivarras ranskaksi. Tyypillistä ranskalaista on myös leikata lihat tasan samankokoisiksi. Leikkaamista helpottaa, jos ensin pakastaa lihan ja leikkaa sen sitten puoliksi sulaneena. Herbes de provence sen sijaan on mausteyrttiseos, jossa usein timjami on vallitseva maku.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 400 g härän (naudan) sisäfileetä
- 200 g savustettua siansivua (pekonia)
- 2 tl herbes de provence -mausteyrittiseosta
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 5 dl punaviiniä
- 2 dl tummaa häränlihalientä
- 2 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka
- 250 g vihreitä papuja
- ½ sipuli
- 25 g voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa filee ja pekoni tasakokoisiksi paloiksi ja pujota vuorotellen grillivartaisiin. Kuori toinen valkosipulinkynsi ja purista se öljyyn. Penslaa vartaat valkosipuliöljyllä ja mausta herbes de provencella, suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna yhdessä viini ja lihaliemi kiehuvaksi ja keitä, kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Siirrä sivuun. Keitä vihreät pavut pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä. Kuori ja silppua sipuli. Kuori myös toinen valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppua voissa ja purista valkosipulinkynsi joukkoon loppupuolella. Lisää vihreät pavut sipuliseokseen ja paista hetki. Suolaa ja pippuroi.
3. Grillaa vartaita 3 minuuttia puoleltaan. Kiehauta viiniliemi, sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike sopivan paksuiseksi. Tarjoa lihavartaat vastagrillattuina kastikkeen ja vihreiden papujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti