Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränfilee-brochette, viinikastike ja vihreät pavut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 400 g härän (naudan) sisäfileetä
  • 200 g savustettua siansivua (pekonia)
  • 2 tl herbes de provence -mausteyrittiseosta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 5 dl punaviiniä
  • 2 dl tummaa häränlihalientä
  • 2 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka
  • 250 g vihreitä papuja
  • ½ sipuli
  • 25 g voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa filee ja pekoni tasakokoisiksi paloiksi ja pujota vuorotellen grillivartaisiin. Kuori toinen valkosipulinkynsi ja purista se öljyyn. Penslaa vartaat valkosipuliöljyllä ja mausta herbes de provencella, suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna yhdessä viini ja lihaliemi kiehuvaksi ja keitä, kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Siirrä sivuun. Keitä vihreät pavut pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä. Kuori ja silppua sipuli. Kuori myös toinen valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppua voissa ja purista valkosipulinkynsi joukkoon loppupuolella. Lisää vihreät pavut sipuliseokseen ja paista hetki. Suolaa ja pippuroi.

3. Grillaa vartaita 3 minuuttia puoleltaan. Kiehauta viiniliemi, sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike sopivan paksuiseksi. Tarjoa lihavartaat vastagrillattuina kastikkeen ja vihreiden papujen kera.

Lisää aiheesta:

Broileri-pot-au-feu krutonkien keraMarinoitu lammasraguEntrecote, valkosipulivoilla ja liemiperunoillaGratinoitu boeuf Miroton ja pommes duchesseBBQ-kylkiluut sienirisoton keraGrillattu entrcôte ja vesikastanjat
HäränfileeKananmunatonPääruoatLiharuoka

Brochette on yksinkertaisesti grillivarras ranskaksi. Tyypillistä ranskalaista on myös leikata lihat tasan samankokoisiksi. Leikkaamista helpottaa, jos ensin pakastaa lihan ja leikkaa sen sitten puoliksi sulaneena. Herbes de provence sen sijaan on mausteyrttiseos, jossa usein timjami on vallitseva maku.

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettu häränfilee

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Häränfilee provencale ja uunitomaatit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaan- ja häränfileekääryleet juurespaistoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu häränfilee