Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Äyriäissalaatti kolmella kastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Äyriäisistä ja raputangoista valmistat raikkaan salaatin noutopöytään. Se on myös maistuva alkuruoka. Tarjoa lisänä chilikastiketta ja tuoretta leipää.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

8 annosta

  • 250 g surimi-raputankoja
  • 25 rapua
  • 250 g mustekalaa
  • 250 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 jäävuorisalaatti
  • 250 g herkkusieniä
  • 5 avokadoa
  • 2 punaista paprikaa

Chilikastike

  • 1½ dl kermaviiliä
  • 3 dl majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1 pieni chilipalko
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1/4 tl cayennenpippuria

Sitruunaliemi

  • 1½ rkl sitruunamehua
  • ½ dl öljyä
  • suolaa ja pippuria

Marinadi

  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 valkosipulinkynsi

Koristeluun

  • tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi valkoviinistä ja appelsiinimehusta. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Marinoi raputankoja, rapuja ja mustekalaa tunnin ajan. Sekoita sitruunaliemi sitruunamehusta ja öljystä. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi. Pane ne sitruunaliemeen ja anna marinoitua tunnin ajan.

2. Chilikastike: Sekoita majoneesi ja kermaviili ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Poista chilipalosta siemenet, hienonna palko ja lisää kastikkeeseen. Lisää makea chilikastike. Mausta chilijauheella ja cayennenpippurilla. Pane viileään odottamaan tarjoilua.

3. Kuori ja paloittele avokadot. Kuutioi paprikat. Valuta herkkusienet ja sekoita ne avokadojen ja paprikoiden kanssa. Revi salaatti pienemmäksi ja aseta tarjoiluvadille. Valuta äyriäissekoitus ja lisää joukkoon katkaravut varovasti sekoittaen. Pane herkkusieni- ja äyriäissekoitukset salaatin päälle. Koristele tillillä.

Lisää aiheesta:

Kolme kevyttä kastiketta äyriäisherkutteluunKala-äyriäissalaatti sweet chili -kastikkeellaKala-katkarapupataRapucurryKasvispilahvia ja marinoituja paprikoitaMarinoidut lihavartaat wokkivihannesten kera
ÄyriäissalaattiLisäkeruoatAlkuruoatSalaatitKastikkeet ja dipitGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Länsirannikon salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kanasalaatti

    Kolme hyvää salaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ravunpyrstösalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapusalaatti