Avokadoa katkarapujen ja yrttikastikkeen kera

Vaikka tämä alkuruoka on helppo valmistaa, siinä on luonnetta! Salaisuus piilee kauniinvärisessä yrttikastikkeessa. Jos käytössäsi on tuoreita mausteyrttejä, kannattaa käyttää useita eri lajeja. Muista myös, että avokado tummuu herkästi, jos se on liian pitkään kuorittuna. Väri säilyy kuitenkin kauniina, jos sivelet avokadon pintaan hieman sitruunamehua.

4 annosta

  • 2 kypsää avokadoa
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • kauden salaattia
  • 1 nippu retiisejä

Yrttikastike

  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • suolaa ja valkopippuria
  • hieman persiljaa, ruohosipulia, rakuunaa tai muita mausteyrttejä

Valmistusohje

1. Yrttikastike: Irrota mausteyrttien varret ja hienonna lehdet. Pane yrtit tehosekoittimeen, lisää viinietikka, sinappi, suola ja ripaus pippuria myllystä. Pyöräytä seosta pari kertaa pienellä teholla. Lisää öljy ja pyöräytä vielä muutama kierros.

2. Huuhtele salaatti ja puhdista retiisit. Halkaise ja kuori avokadot ja poista kivi. Asettele salaatti, avokadon puolikkaat, retiisit ja katkaravut kauniisti lautasille ja pirskottele päälle yrttikastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.