Appelsiinisalaatti punasipulin ja oliivien kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668038/landscape16_9/515/290/8be41f0eccd2ed7f2e97e84d81d8a373/hq/902541-1843.jpg)
Tämä on hyvää, virkistävää ja C-vitamiinipitoista! Tarjoile lisukkeena lihalle tai kalalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 isoa appelsiinia
- 1 punasipuli
- 1 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- ½ tl kuivattua minttua
- ½ dl mustia oliiveja
Valmistusohje
1. Leikkaa appelsiinin päistä n. 2 cm pois. Kuori appelsiini terävällä veitsellä, niin että poistat myös valkean osan. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja leikkaamalla kalvojen välistä. Työskentele kulhon yllä, niin että mehu ei valu hukkaan. Laita appelsiiniviipaleet toiseen kulhoon.
2. Kuori punasipuli ja viipaloi se ohuesti, suolaa viipaleet ja laita sivuun. Sekoita appelsiinimehu, oliiviöljy, suola, pippuri ja minttu. Kaada kastike appelsiineille.
3. Huuhtele sipuliviipaleet jääkylmässä vedessä ja kuivaa. Aseta salaatin päälle, ripottele viimeiseksi päälle oliivit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka