Appelsiinisalaatti punasipulin ja oliivien kera
Tämä on hyvää, virkistävää ja C-vitamiinipitoista! Tarjoile lisukkeena lihalle tai kalalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 isoa appelsiinia
- 1 punasipuli
- 1 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- ½ tl kuivattua minttua
- ½ dl mustia oliiveja
Valmistusohje
1. Leikkaa appelsiinin päistä n. 2 cm pois. Kuori appelsiini terävällä veitsellä, niin että poistat myös valkean osan. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja leikkaamalla kalvojen välistä. Työskentele kulhon yllä, niin että mehu ei valu hukkaan. Laita appelsiiniviipaleet toiseen kulhoon.
2. Kuori punasipuli ja viipaloi se ohuesti, suolaa viipaleet ja laita sivuun. Sekoita appelsiinimehu, oliiviöljy, suola, pippuri ja minttu. Kaada kastike appelsiineille.
3. Huuhtele sipuliviipaleet jääkylmässä vedessä ja kuivaa. Aseta salaatin päälle, ripottele viimeiseksi päälle oliivit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti