Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Alkuruokasalaatti kanalla ja sweet chili -kastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 2 kanafileetä
  • 8 minimaissia
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 100 g sokeriherneitä
  • 100 g parsakaalia (brokkolia)
  • 1 punasipuli
  • vettä keittämiseen
  • ½ tl inkivääriä
  • 1 tl thaimaalaista kalakastiketta

Chilikastike

  • ½ dl sweet chili -kastiketta
  • 1 tl hienonnettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl puristettua limemehua
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 tl hienonnettua, tuoretta korianteria
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kaada vesi, inkivääri ja kalakastike kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa kana ohuiksi viipaleiksi ja keitä seoksessa muutama minuutti miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Kaada neste pois ja anna kanapalojen jäähtyä.

2. Kastike: Sekoita chilikastike, limemehu ja öljy, mausta inkiväärillä, korianterilla, suolalla ja pippurilla.

3. Suikaloi paprika, leikkaa parsakaali pieniksi kimpuiksi, kuori ja viipaloi sipuli. Keitä minimaissi, paprika, sokeriherneet ja parsakaali nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Asettele vihannekset lautasille, päälle punasipulia ja päällimmäiseksi kanaa. Kaada päälle chilikastiketta.

Itse tehty chilikastike, jossa maistuvat sekä lime että inkivääri, antaa salaatille thailuonnetta. Tämä on kevyt ja terveellinen alkuruoka. Jos tuplaat reseptin määrät, saat täyttävän lounassalaatin.

Lisää aiheesta:

Mozzarellasalaatti ja chilikastikeThaisalaattia pihvilihallaThai-maustettu kanapataKatkarapuwokki ja nuudeleitaMarokkolainen pataPapu-linssicurry
KanasalaattiAlkuruoatSalaatitKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanasalaatti
  • 06.06.202414:04
    Kasvissalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 21.02.202312:42
    Nopeat ja helpot

    Helppo kanasalaatti

  • 26.10.202016:00
    Nopeat ja helpot

    Elämäsi paras kanasalaatti – ruokabloggaajan ylistetty resepti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Jouluinen kanasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kinkkusalaatti

    Kolme hyvää salaattia