Itse tehty chilikastike, jossa maistuvat sekä lime että inkivääri, antaa salaatille thailuonnetta. Tämä on kevyt ja terveellinen alkuruoka. Jos tuplaat reseptin määrät, saat täyttävän lounassalaatin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 2 kanafileetä
- 8 minimaissia
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 100 g sokeriherneitä
- 100 g parsakaalia (brokkolia)
- 1 punasipuli
- vettä keittämiseen
- ½ tl inkivääriä
- 1 tl thaimaalaista kalakastiketta
Chilikastike
- ½ dl sweet chili -kastiketta
- 1 tl hienonnettua, tuoretta inkivääriä
- 1 rkl puristettua limemehua
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 1 tl hienonnettua, tuoretta korianteria
- suolaa ja valkopippuria
Koristeluun
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kaada vesi, inkivääri ja kalakastike kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa kana ohuiksi viipaleiksi ja keitä seoksessa muutama minuutti miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Kaada neste pois ja anna kanapalojen jäähtyä.
2. Kastike: Sekoita chilikastike, limemehu ja öljy, mausta inkiväärillä, korianterilla, suolalla ja pippurilla.
3. Suikaloi paprika, leikkaa parsakaali pieniksi kimpuiksi, kuori ja viipaloi sipuli. Keitä minimaissi, paprika, sokeriherneet ja parsakaali nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Asettele vihannekset lautasille, päälle punasipulia ja päällimmäiseksi kanaa. Kaada päälle chilikastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.