Ovensa sulkenut suomalaisravintola tekee yllättäen paluun – keittiömestariksi kansainvälisesti palkittu kokki: "Jäi iso nälkä kehittää suomalaista ruokakulttuuria"

Finnjävel Ismo Sipeläinen
Finnjävelin keittiömestarina aloittaa Ismo Sipeläinen. Finnjävel /Nico Bäckström

Helsinkiläisravintola Finnjävel tekee comebackin kansainvälisesti palkitun kokin johdolla.

Ravintola Finnjävel avaa ovensa uusitulla konseptilla Taidehallin tiloissa lokakuussa. Ravintolan keittiömestarina aloittaa Ismo Sipeläinen, joka sijoittui neljänneksi maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Or:ssa viime keväänä Lyonissa. Sijoitus on Suomen kaikkien aikojen paras. Sipeläinen on aiemmin työskennellyt keittiömestarina Finnjävelissä.

– Jo aiemmasta Finnjävelistä jäi iso nälkä kehittää suomalaista ruokakulttuuria, ja intensiivinen kisakokemus ruokki sitä entisestään. Uusi Finnjävel kiteyttää ajatukseni korkealaatuisesta suomalaisesta keittiöstä, silti helposti lähestyttävänä, kertoo Sipeläinen.

Finnjävelin ravintolatoimen johtajan aloittaa Philipp Westerling. Hän on aiemmin työskennellyt Moët Hennessyllä ja johtanut muun muassa muassa Långvikin ravintolaa.

– Finnjävel on ylistys suomalaiselle ruokakulttuurille. Tuomme lautasille perinteitä ja reseptiikkaa jopa satojen vuosien takaa, joten jokainen annos tarjoaa matkan myös historiaan. Palvelu eli hersyvä vieraanvaraisuus on myös nostettu ennennäkemättömälle tasolle, Westerling sanoo.

Uusi ravintolakokonaisuus rakentuu helsinkiläoisravintola Farangin entisiin tiloihin. Pienemmässä tilassa toimii fine dining -elämyksiä tarjoava Finnjävel Salonki. Isommassa tilassa toimii Finnjävel Sali, joka on konseptin rennompi ja konstailematon puoli. Ravintolat avaavat ovensa 11. lokakuuta, mutta pöytävarauksia otetaan jo nyt vastaan.

– Yksi suurimpia syitä Finnjävelin uudelleensyntymään on mahdollisuus tuoda yhteen taide ja ruoka, 1920-luvun ainutlaatuisessa klassismin helmessä. Inspiraatio näyttelyistä näkyy myös menussa. Uudessa konseptissa saamme toteuttaa täyteen potentiaaliin alkuperäisen ajatuksemme Finnjävelistä. Se näkyy niin palvelussa, tunnelmassa kuin ruoassa, kertoo ravintoloitsija Tommi Tuominen.

Design-elämystä vahvistaa ateljee Sotamaan suunnittelema ravintolasisustus.

– Odotamme innolla alkavaa yhteistyötä. Kulttuurielämysten kokemuksellisuus ulottuu myös ruokakulttuuriin ja odotamme mielenkiintoista synergiaa uuden ravintolan kanssa, kun ruoka ja nykytaide kohtaavat, Helsingin Taidehallin johtaja Jan Förster sanoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!