Helsinkiläisravintola Finnjävel tekee comebackin kansainvälisesti palkitun kokin johdolla.
Ravintola Finnjävel avaa ovensa uusitulla konseptilla Taidehallin tiloissa lokakuussa. Ravintolan keittiömestarina aloittaa Ismo Sipeläinen, joka sijoittui neljänneksi maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Or:ssa viime keväänä Lyonissa. Sijoitus on Suomen kaikkien aikojen paras. Sipeläinen on aiemmin työskennellyt keittiömestarina Finnjävelissä.
– Jo aiemmasta Finnjävelistä jäi iso nälkä kehittää suomalaista ruokakulttuuria, ja intensiivinen kisakokemus ruokki sitä entisestään. Uusi Finnjävel kiteyttää ajatukseni korkealaatuisesta suomalaisesta keittiöstä, silti helposti lähestyttävänä, kertoo Sipeläinen.
Finnjävelin ravintolatoimen johtajan aloittaa Philipp Westerling. Hän on aiemmin työskennellyt Moët Hennessyllä ja johtanut muun muassa muassa Långvikin ravintolaa.
Mikä ihmeen Finnjävel? Lue lisää: Finnjävel! Henri Alén ja Tommi Tuominen avaavat kaksi ravintolaa Helsinkiin – täysin poikkeuksellinen konsepti
– Finnjävel on ylistys suomalaiselle ruokakulttuurille. Tuomme lautasille perinteitä ja reseptiikkaa jopa satojen vuosien takaa, joten jokainen annos tarjoaa matkan myös historiaan. Palvelu eli hersyvä vieraanvaraisuus on myös nostettu ennennäkemättömälle tasolle, Westerling sanoo.
