Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo
Finnjävelin keittiömestarina aloittaa Ismo Sipeläinen.
Finnjävelin keittiömestarina aloittaa Ismo Sipeläinen.Finnjävel /Nico Bäckström
Julkaistu 12.09.2019 10:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Helsinkiläisravintola Finnjävel tekee comebackin kansainvälisesti palkitun kokin johdolla.

Ravintola Finnjävel avaa ovensa uusitulla konseptilla Taidehallin tiloissa lokakuussa. Ravintolan keittiömestarina aloittaa Ismo Sipeläinen, joka sijoittui neljänneksi maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Or:ssa viime keväänä Lyonissa. Sijoitus on Suomen kaikkien aikojen paras. Sipeläinen on aiemmin työskennellyt keittiömestarina Finnjävelissä.

– Jo aiemmasta Finnjävelistä jäi iso nälkä kehittää suomalaista ruokakulttuuria, ja intensiivinen kisakokemus ruokki sitä entisestään. Uusi Finnjävel kiteyttää ajatukseni korkealaatuisesta suomalaisesta keittiöstä, silti helposti lähestyttävänä, kertoo Sipeläinen.

Finnjävelin ravintolatoimen johtajan aloittaa Philipp Westerling. Hän on aiemmin työskennellyt Moët Hennessyllä ja johtanut muun muassa muassa Långvikin ravintolaa.

Mikä ihmeen Finnjävel? Lue lisää: Finnjävel! Henri Alén ja Tommi Tuominen avaavat kaksi ravintolaa Helsinkiin – täysin poikkeuksellinen konsepti

– Finnjävel on ylistys suomalaiselle ruokakulttuurille. Tuomme lautasille perinteitä ja reseptiikkaa jopa satojen vuosien takaa, joten jokainen annos tarjoaa matkan myös historiaan. Palvelu eli hersyvä vieraanvaraisuus on myös nostettu ennennäkemättömälle tasolle, Westerling sanoo.

Ovensa sulkenut suomalaisravintola tekee yllättäen paluun – keittiömestariksi kansainvälisesti palkittu kokki: "Jäi iso nälkä kehittää suomalaista ruokakulttuuria"

Uusi ravintolakokonaisuus rakentuu helsinkiläoisravintola Farangin entisiin tiloihin. Pienemmässä tilassa toimii fine dining -elämyksiä tarjoava Finnjävel Salonki. Isommassa tilassa toimii Finnjävel Sali, joka on konseptin rennompi ja konstailematon puoli. Ravintolat avaavat ovensa 11. lokakuuta, mutta pöytävarauksia otetaan jo nyt vastaan.

– Yksi suurimpia syitä Finnjävelin uudelleensyntymään on mahdollisuus tuoda yhteen taide ja ruoka, 1920-luvun ainutlaatuisessa klassismin helmessä. Inspiraatio näyttelyistä näkyy myös menussa. Uudessa konseptissa saamme toteuttaa täyteen potentiaaliin alkuperäisen ajatuksemme Finnjävelistä. Se näkyy niin palvelussa, tunnelmassa kuin ruoassa, kertoo ravintoloitsija Tommi Tuominen.

Design-elämystä vahvistaa ateljee Sotamaan suunnittelema ravintolasisustus.

– Odotamme innolla alkavaa yhteistyötä. Kulttuurielämysten kokemuksellisuus ulottuu myös ruokakulttuuriin ja odotamme mielenkiintoista synergiaa uuden ravintolan kanssa, kun ruoka ja nykytaide kohtaavat, Helsingin Taidehallin johtaja Jan Förster sanoo.

Lähde: Finnjävel / Finnish Food Boys

Lisää aiheesta:

Yllätysuutinen Michelin-ravintola OlostaMichelin-ravintola sulkeutui Helsingissä – Kim Mikkola avaa nyt uudenlaisen ravintolan TallinnaanNuuksioon avautuu täysin poikkeuksellinen ravintola: "Tulee menemään täysin metsään"Food Camp perustaa Suomeen ainutlaatuisen ruokaverkoston – yksinkertainen idea voi mullistaa tulevaisuuden syömisen: "Suomessa on aivan hirveän iso tarve sille"Menestynyt keittiömestari avaa huippuravintolan Järvenpään Citymarketin yhteyteenFinnjävel! Henri Alén ja Tommi Tuominen avaavat kaksi ravintolaa Helsinkiin – täysin poikkeuksellinen konsepti
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • Eilen09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • Eilen08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • ma16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • ma13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"