Helsinkiläinen Michelin-ravintola Inari sulkee ovensa

9bf0b53f-fb9a-41b9-b877-1ea8d986e506 copy
Helsingissä Albertinkadulla sijaitseva ravintola Inari sulkee ovensa. Inari

Michelin-palkittu helsinkiläisravintola Inari sulkee ovensa, ravintolasta tiedotetaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole Inarin tarun loppu. 

Keittiömestari ja ravintoloitsija Kim Mikkola sulkee ravintola Inarin ovet Helsingissä. Mikkola ei kuitenkaan lyö hanskoja lopullisesti tiskiin, vaan Michelin-tähdellä palkittu ravintola avataan tulevaisuudessa toiseen paikkaan. Mikkola sanoo tiedotteessa "haluavansa keksiä Inarin uudestaan".

Mikkola avasi ravintola Inarin Helsingin Albertinkadulle heinäkuussa 2018. Puolitoista vuotta myöhemmin ravintola palkittiin Michelin-tähdellä. Inari tunnetaan aasialaisia ja pohjoismaisia makuja yhdistävänä fine dining -ravintolana.

– Nyt on aika mennä eteenpäin. Jotta yllämme tavoitteidemme ja tiimimme osaamisen mukaiselle seuraavalle tasolle, Inarin täytyy aloittaa puhtaalta pöydältä. Haluan päästä eroon vanhoista kaavoista ja opituista tempuista, Kim Mikkola kuvailee ravintolan tiedotteessa.

Taistelu Michelin-tähdistä jatkuu: "Tavoitteemme ovat entistä korkeammat"

Vielä Mikkola ei paljasta, mihin uusi ravintola on suunnitteilla. Inari sulkee ovensa nykyisessä sijannissaan heinäkuun viimeinen päivä. Syksyllä on Mikkolan mukaan luvassa erilaisia pop-up-ravintoloita, joilla raotetaan yleisölle vihjeitä uudesta Inarin suunnasta. Mikkola sanoo palaavansa piirustuspöydän ääreen aloittelijan mielellä. 

Mikkola ei ole omien sanojensa mukaan luopumassa Michelin-tähtien jahdista

– Päinvastoin! Tavoitteemme ovat entistä kovemmat. Tähtäämme kohti kirkkainta huippua.

Ravintola Inarin tiimi pysyy yhdessä myös tulevaisuudessa. Keittiötä johtaa Kim Päivästö, joka on hallitseva Vuoden kokki.

Kotiruokaa korona-aikana ja kansainvälisiä esiintymisiä

Kim Mikkola on työskennellyt aiemmin esimerkiksi maailmankuulussa ravintola Nomassa Kööpenhaminassa.

Lisäksi Mikkola on nähty kokkaamassa muun muassa Gordon Ramsayn ohjelmassa sekä Netflixin Somebody Feed Phil -ohjelman Helsinki-jaksossa.

Korona-aikana Mikkola tuli tunnetuksi vitosen kotiruoka-annoksistaan. Kim Mikkola päätti perustaa ravintoloiden sulkutilan ajaksi oman kotiruokakeittiön. Idea Koti by Kim Mikkola -konseptista syntyi puhtaasti halusta auttaa lähiseudun asukkaita ja helpottaa arkea.

Katso myös: Inarissa tehtiin vitosen kotiruokaa

Michelin-ravintolassa tehdään nyt vitosen kotiruokaa 0:32
Ravintola Inarissa tehtiin vuonna 2021 vitosen kotiruokaa koronasulun aikana.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat