Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Michelin-ravintola Olossa vaihtuu yllättäen keittiöpäällikkö – HS: Jari Vesivalo kertoo syyn lähtöönsä

Olo Group
Julkaistu 28.05.2020 14:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Yhden Michelin-tähden helsinkiläisravintola Olon keittiöpäällikkö vaihtuu. Yli 12 vuotta Olon keittiötä pyörittänyt Jari Vesivalo on irtisanoutunut ja kauhan varteen tarttuu nyt Tuomas Vierelä. 

Kuvassa vasemmalta: Jari Vesivalo, Pekka Terävä ja uusi Olon keittiöpäällikö Tuomas Vierelä. 

Helsinkiläisen ravintola Olon keittiöpäälliköksi on nimitetty Tuomas Vierelä. Ravintolasta kerrotaan, että Vierelä on työskennellyt Olossa reilun kuuden vuoden ajan. Ennen Oloa Vierelä on hankkinut kokemusta muun muassa Chez Dominiquessa ja Lyonissa.

– On todella hienoa ryhtyä vetämään Suomen parasta keittiötiimiä, jossa työskennellään intohimoisella asenteella, varmalla ammattitaidolla ja hyvillä henkilökemioilla. Haluan luotsata Olon keittiötä rauhallisella, järjestelmällisellä ja luovalla otteella sekä tehdä hyvää yhteistyötä kaikkien yhteistyökumppaniemme kanssa. Olennaisintahan tässä työssä on luoda asiakkaillemme herkullisia ja unohtumattomia elämyksiä. Se edellyttää koko Olon henkilökunnalta huippuosaamista, Tuomas Vierelä sanoo.

Tuomas Vierelä aloittaa uudessa tehtävässään, kun Olo avaa ovensa jälleen 2. kesäkuuta.

– Tuomas on upea valinta tähän vaativaan työhön, onhan hän näyttänyt meille kykynsä johtaa keittiötä. Hän on näkemyksellinen alamme huippuammattilainen, joka pystyy viemään Olon kehitystä vankasti ja vireästi eteenpäin, Olo Groupin toimitusjohtaja Mikko Heinonen kertoo.

Heinosen mukaan koronakriisin aiheuttama tauko on näyttänyt koko Olon henkilökunnalle, miten suuri merkitys heidän työllään on ihmisten elämässä. 

– Asiakkaamme ovat ottaneet meihin yhteyttä ja kertoneet, miten paljon he haaveilevat siitä, että voivat istua Olon pöytään nauttimaan loistavasta ruoasta ja palvelusta.

Jari Vesivalo siirtyy uusiin haasteisiin

Vuodesta 2008 Olon keittiöpäällikkönä ja luovana johtajana työskennellyt Jari Vesivalo on lopettanut työnsä ravintolassa. Vesivalo kertoo Helsingin Sanomille, että oli aika siirtyä eteenpäin, koska kahden Michelin-tähden saavuttamisessa ei onnistuttu yrityksistä huolimatta. Nykytilanne vaikeuttaa tähden saamista entisestään.

– Rahkeet eivät riittäneet. Tai lähinnä resurssit. Yhden tähden pitäminen ei ole kauhean motivoivaa, Vesivalo sanoo Helsingin Sanomille. 

Vesivalo kertoi lähdöstään jo aiemmin toukokuussa muun muassa Instagram-tilillään.

Ravintola Olon perustaja ja pääomistaja Pekka Terävä toteaa Helsingin Sanomille olevansa surullinen Vesivalon lähdöstä, sillä kyseessä on terävän mukaan yksi maailman parhaista kokeista. Olo Groupin toimitusjohtaja Mikko Heinonen kiittelee Vesivaloa vuosista Olossa.

–Jari Vesivalon johdolla Olo on vakiinnuttanut paikkansa Suomen arvostetuimpien ravintoloiden kärjessä. Siitä vankkana todisteena on Michelin-tähti, jonka olemme saaneet vuodesta 2011. Kiitämme Jaria todella paljosta ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää uuteen,  Heinonen sanoo.

Lähteet: Olo, HS

***

Katso myös:

8:41Menu Finnjävel: Miten läskisoosi taipuu fine dining -ravintolan tarjontaan?

Lisää aiheesta:

Yllätysuutinen Michelin-ravintola OlostaTomi Björckin ravintola joutuu lopettamaan – ehti olla auki alle vuodenHans Välimäki lopetti yllättäen kahdessa ravintolassa – kertoo MTV:lle syyn päätöksen taustallaPalkittu helsinkiläisravintola teki paluun – henkilökunnan poikkeuksellinen ratkaisu hämmensi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin: "Ihan käsittämätöntä"Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoonMichelin-tähden pokannut ravintola Grön yllätystähdestä: "Kiitos haastava suomalainen ilmasto ja säilykepurkit"
RuokaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • 09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Sikke Sumari

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • Eilen17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • Eilen13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä