Michelin-ravintola Olossa vaihtuu yllättäen keittiöpäällikkö – HS: Jari Vesivalo kertoo syyn lähtöönsä

Jari Vesivalo Pekka Terävä Tuomas Vierelä
Olo Group

Yhden Michelin-tähden helsinkiläisravintola Olon keittiöpäällikkö vaihtuu. Yli 12 vuotta Olon keittiötä pyörittänyt Jari Vesivalo on irtisanoutunut ja kauhan varteen tarttuu nyt Tuomas Vierelä. 

Kuvassa vasemmalta: Jari Vesivalo, Pekka Terävä ja uusi Olon keittiöpäällikö Tuomas Vierelä. 

Helsinkiläisen ravintola Olon keittiöpäälliköksi on nimitetty Tuomas Vierelä. Ravintolasta kerrotaan, että Vierelä on työskennellyt Olossa reilun kuuden vuoden ajan. Ennen Oloa Vierelä on hankkinut kokemusta muun muassa Chez Dominiquessa ja Lyonissa.

– On todella hienoa ryhtyä vetämään Suomen parasta keittiötiimiä, jossa työskennellään intohimoisella asenteella, varmalla ammattitaidolla ja hyvillä henkilökemioilla. Haluan luotsata Olon keittiötä rauhallisella, järjestelmällisellä ja luovalla otteella sekä tehdä hyvää yhteistyötä kaikkien yhteistyökumppaniemme kanssa. Olennaisintahan tässä työssä on luoda asiakkaillemme herkullisia ja unohtumattomia elämyksiä. Se edellyttää koko Olon henkilökunnalta huippuosaamista, Tuomas Vierelä sanoo.

Tuomas Vierelä aloittaa uudessa tehtävässään, kun Olo avaa ovensa jälleen 2. kesäkuuta.

– Tuomas on upea valinta tähän vaativaan työhön, onhan hän näyttänyt meille kykynsä johtaa keittiötä. Hän on näkemyksellinen alamme huippuammattilainen, joka pystyy viemään Olon kehitystä vankasti ja vireästi eteenpäin, Olo Groupin toimitusjohtaja Mikko Heinonen kertoo.

Heinosen mukaan koronakriisin aiheuttama tauko on näyttänyt koko Olon henkilökunnalle, miten suuri merkitys heidän työllään on ihmisten elämässä. 

– Asiakkaamme ovat ottaneet meihin yhteyttä ja kertoneet, miten paljon he haaveilevat siitä, että voivat istua Olon pöytään nauttimaan loistavasta ruoasta ja palvelusta.

Jari Vesivalo siirtyy uusiin haasteisiin

Vuodesta 2008 Olon keittiöpäällikkönä ja luovana johtajana työskennellyt Jari Vesivalo on lopettanut työnsä ravintolassa. Vesivalo kertoo Helsingin Sanomille, että oli aika siirtyä eteenpäin, koska kahden Michelin-tähden saavuttamisessa ei onnistuttu yrityksistä huolimatta. Nykytilanne vaikeuttaa tähden saamista entisestään.

– Rahkeet eivät riittäneet. Tai lähinnä resurssit. Yhden tähden pitäminen ei ole kauhean motivoivaa, Vesivalo sanoo Helsingin Sanomille. 

Vesivalo kertoi lähdöstään jo aiemmin toukokuussa muun muassa Instagram-tilillään.

Ravintola Olon perustaja ja pääomistaja Pekka Terävä toteaa Helsingin Sanomille olevansa surullinen Vesivalon lähdöstä, sillä kyseessä on terävän mukaan yksi maailman parhaista kokeista. Olo Groupin toimitusjohtaja Mikko Heinonen kiittelee Vesivaloa vuosista Olossa.

–Jari Vesivalon johdolla Olo on vakiinnuttanut paikkansa Suomen arvostetuimpien ravintoloiden kärjessä. Siitä vankkana todisteena on Michelin-tähti, jonka olemme saaneet vuodesta 2011. Kiitämme Jaria todella paljosta ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää uuteen,  Heinonen sanoo.

Lähteet: Olo, HS

***

Katso myös:

8:41

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja