Tutkimus selvitti suomalaisten keittiökömmähdyksiä.
Arlan teettämässä tuoreessa tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten ruoanlaittoa ja siihen liittyvää stressiä. Tutkimus osoittaa, että kaksi kolmesta suomalaisesta kokee stressiä ruoanlaittoon liittyen. Oma osaaminen stressaa monia niin ideoiden puutteen kuin kokkaustaitojen osalta.
Arlan brändivastaava Alexander Panfilon mukaan tutkimuksella pyrittiin paitsi kartoittamaan suomalaisten ruoanlaittoa myös rohkaisemaan siihen.
Tutkimushavaintoja:
• 63 % on pudottanut ruoan hiilloksille grillatessaan
• 42 % on saanut leipomansa kakkupohjan romahtamaan
• 38 % on käynnistänyt sähkövatkaimen liian aikaisin – ennen kuin se on kulhon pohjalla – sillä seurauksella, että kulhon sisältö on ollut pitkin keittiön seiniä
• 16 % on joskus joutunut googlaamaan, miten perunat keitetään
• 7 %:lla on liesi hajonnut kesken ruoanlaiton
• 6 %:lla on paistinpannu lentänyt kahvastaan irti pyöräyttäessään pannulla olleita ruoka-aineksia ilmaan
– Hyvillä raaka-aineilla pääsee pitkälle, vaikka niitä ei olisi montaa – kunhan ne valitsee oikein. Ei tarvitse olla Michelin-kokki laittaakseen herkullista ruokaa. Tätä ajattelua voimme toivottavasti omalta osaltamme lisätä kotikeittiöihin läpi Suomen, Panfilo toteaa tiedotteessa.