Suomalaiset ajattelevat ruoan terveellisyyttä laajemmin kuin esimerkiksi ruotsalaiset tai muut eurooppalaiset, selviää tuoreesta Ruokabarometri 2024 -tutkimuksesta.
Työsuhde-etuja tarjoavan Edenredin maailmanlaajuisen Ruokabarometri 2024 -tutkimuksen mukaan suomalaisista peräti 90 prosenttia pyrkii lisäämään ruokavalionsa monipuolisuutta. Kaikista eurooppalaisista niin tekee 80 prosenttia.
Suomalaiset kiinnittävät keskimääräistä eurooppalaista yleisemmin huomiota myös elintarvikkeiden ravintosisältöihin. Suomalaisista 83 prosenttia odottaa ravintoloiltakin terveellisyyttä – koko Euroopasta 72 prosenttia.
– Ravintoloilla olisi ehkä opittavaa, sillä Suomessa ravintoloista joka kolmas ei näe terveellisyyttä vetovoimatekijänä. Ruokailijoiden sanoma ja ravintoloiden käsitys ovat ristiriidassa, Edenredin työelämäasiantuntija Laura Lahtinen sanoo tiedotteessa.
Muualla Euroopassa ravintolat näkevät Lahtisen mukaan terveellisyyden vetovoimatekijänä selvästi yleisemmin kuin Suomessa. Euroopassa yleisesti ravintoloista vain joka viides ei näe terveellisyyttä asiakkaita tuovaksi seikaksi.
