Näin kala kannattaa valmistaa, jotta siitä saa parhaat terveyshyödyt irti.
Syyskuussa uutisoitiin suomalaiselvityksestä, jonka mukaan kalan terveyshyödyt peittoavat kalansyönnin mahdolliset haitat.
Tutkimustulosten perusteella kotimaista kalaa kannattaa syödä, sillä suomalaisten nykyisillä kulutusmäärillä kalan käytön terveyshyödyt ylittävät vierasaineiden saantiin liittyvät haitat.
Ruokaviraston mukaan erityisesti vähän hyödynnettyjen kalalajien, kuten särkikalojen, käyttöä kannattaa lisätä.
Lue myös: Kalahuomio! Syöntisuositukset muuttuivat Suomessa
Hyväksi sydämelle
Pro Kala ry muistuttaa tiedotteessaan nyt myös kalan sydänhyödyistä. Kalan säännöllinen syönti edistää sydämen hyvinvointia. Kalayhdistyksen mukaan kalan pehmeä rasva on hyödyksi sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisyssä, sillä se auttaa parantamaan veren rasva-arvoja.
