Suomalainen sushikeksintö nappasi arvostetun palkinnon.
MTV Uutiset kertoi keväällä 2024 Suomessa innovoidusta ennennäkemättömästä sushista. Sushipohjassa ei käytetä lainkaan riisiä ja siinä ei ole myöskään hiilihydraatteja.
Nyt tämä suomalaisinnovaatio on palkittu Pariisissa maailman parhaana ruokainnovaationa, yrityksestä tiedotetaan.
KING Konjac 2.0 -sushipala nappasi SIAL Innovation Award -palkinnon. Kyseessä on ensimmäinen kerta kuuluisan ruokatapahtuman 60-vuotisen historian aikana, kun palkinto saadaan Suomeen.
| SIAL Paris on maailman suurin elintarvikealan messu, jossa on yli 7 500 näytteilleasettajaa ja 400 000 tuotetta. Innovaatiokilpailussa oli arvioitavana yli 2000 elintarvikeuutuutta maailmalta. Tuomaristo koostui 35 kansainvälisestä elintarvikealan asiantuntijasta yli kymmenestä maasta. |
Lue myös: MTV testasi: Suomessa keksittiin ennennäkemätön sushi – "Aiomme myydä tätä Japaniin"
Hiilariton sushipohja
Suomalainen sushi-innovaatio perustuu japanilaiseen konjak-kasviin, jolla sushin riisi korvataan.