Mainos

Yllättävä tapa tehdä ruoasta maukkaampaa – ilman mausteita!

Voi, sokeri ja suola saavat melkein minkä tahansa ruoan maistumaan paremmalta. Tuoreen tutkimuksen mukaan ruoasta voi helposti saada maistuvampaa myös yksinkertaisella kikalla.

Seurassa ruokailu saa ruoan maistumaan paremmalta, kertoo Yalen yliopiston tuore tutkimus.

Tutkimukseen osallistuneet söivät suklaata joko yksin tai parin kanssa. Kävi ilmi, että seurassa syöneet pitivät suklaata maukkaampana kuin yksin syöneet. Kokemuksen, esimerkiksi aterioinnin, jakaminen tekee kokemuksesta intensiivisemmän, tutkijat uskovat.

Tutkijoiden mukaan ihmisillä on tapana keskittyä siihen, mihin toisetkin keskittyvät. Jos esimerkiksi ystäväsi syö pihviä, sinäkin keskityt omaan pihviisi. Jos taas ystäväsi selailee nettiä, kun sinä syöt, lähtevät ajatuksesi todennäköisemmin harhailemaan.

American Journal of Clinical Nutritionissa julkaistun tutkimuksen mukaan ruokailuun keskittyminen myös lisää kylläisyydentunnetta ja saattaa estää ahmimista.

Jos siis haluat tehdä seuraavasta ateriastasi vieläkin herkullisemman sortumatta kuitenkaan liialliseen syömiseen, syö ateria muiden seurassa ja keskity ruokailuhetkeen. 

Lähde: Men's Health

MTV LIFESTYLE

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja