0:48

Sinunkin kannattaisi napostella popcorneja syömäpuikoilla ja juoda vettä martinilasista! Taustalla mielenkiintoinen – ja ennen kaikkea herkullinen syy

Tuoreen tutkimuksen mukaan tuttu ruoka maistuu aiempaa herkullisemmalta, kun nautit sen totutusta poikkeavalla tavalla. 

Oletko jo maistanut pekonipopcorneja? Poimi herkullinen resepti videolta. 

Mitä enemmän lempiruokaasi syöt, sitä vähemmän iloa se tuottaa. Vaikka kuinka rakastaisit hampurilaisia, niiden syöminen voi pitkän päälle alkaa maistua puulta. Tutkimus on nyt kuitenkin löytänyt konstin, jolla voit nostaa suosikkiruokasi makuelämyksen aivan uuteen ulottuvuuteen. 

Chicagon ja Ohion yliopistojen tutkijat ovat nimittäin tutkimuksissaan tulleet siihen tulokseen, että tapa jolla ruokaa syöt, voi vaikuttaa hyvinkin paljon ruoan nautittavuuteen. 

Vastaa samaa, kuin nauttisit ruokaa ensimmäistä kertaa

Esimerkiksi tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden huomattiin nauttivan huomattavasti enemmän popcorneista silloin, kun he nauttivat popcorneja sormien sijaan syömäpuikoilla.

Puikoilla syöminen sai osallistujat keskittymään ruokaan ja syömiseen intensiivisemmin, mikä Ohion yliopiston apulaisprofessori Rob Smithin vastaa lähes samaa, kuin nauttisit popcorneja ensimmäistä kertaa elämässäsi.

Toisessa kokeessa tultiin siihen tulokseen, että ihmiset nauttivat enemmän vedestä, kun he saivat siemailla sitä martinilasista.

– Kun jokin vaikuttaa uudelta, ihmiset kiinnittävät siihen enemmän huomiota. Ja kun ihmiset kiinnittävät enemmän huomiota johonkin nautittavaan, he nauttivat siitä enemmän, Smith selittää.

Jos riittävä veden juominen tuottaa sinulle ongelmia, juomalasin vaihtaminen erikoisempaan voi olla ratkaisu tähän ongelmaan. 

Lähde: Foxnews

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja