Yksinkertainen tapa saa terveellisen ruoan maistumaan paremmalta – testaa!

smoothiekuva
Saksalaistutkimus osoittaa, että terveellinen ruoka maistuu paremmin, kun ruoka on tehty itse. Shutterstock

Miten kvinoan, pinaatin tai kaalin saisi maistumaan yhtä hyvältä kuin mehevän juustohampurilaisen? Ratkaisu saattaa olla yksinkertaisempi kuin uskotkaan.

Saksalaisen Colognen yliopiston tutkijat selvittivät, miten terveellisen ruoan saisi maistumaan paremmalta.

Tutkimukseen osallistui 120 naista. Osaa naisista pyydettiin juomaan epäterveellinen suklaapirtelö ja osaa terveellinen vadelmasmoothie. Osa naisista teki juomansa itse tutkijoiden antamista raaka-aineista, kun taas osa sai eteensä tutkijoiden valmistaman valmiin juoman.

Kävi ilmi, että ne naiset, jotka valmistivat vadelmasmoothien itse, myös arvioivat sen paremmaksi kuin naiset, jotka joivat valmiin smoothien. Suklaapirtelön kohdalla vastaavaa eroa ei ollut. Tutkimuksen perusteella näyttääkin siis siltä, että terveellinen ruoka maistuu paremmalta, kun kauhan varressa on häärinyt itse.

Tutkijoiden mukaan kyse on niin sanotusta IKEA-ilmiöstä, joka yksinkertaistettuna tarkoittaa, että ihminen saa enemmän nautintoa, kun hän luo jotain itse, oli kyse sitten kirjahyllystä, vadelmasmoothiesta tai kvinoasalaatista.

Lähde: Prevention

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja