Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yllättävä raparperipiirakka! Satu vinkkaa ohjeen, jollaista et ehkä ole hoksannut

3:00Näin teet herkullisen Maisemakahvilan raparperipiirakanKATSO MYÖS: Näin valmistuu puolestaan legendaarinen, makea Maisemakahvilan raparperipiirakka.
Julkaistu 08.06.2024 17:35

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokeile yllättävää raparperipiirakkaohjetta.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu erilaisia raparperireseptejä. Suosituin raparperiohjeemme on tietenkin legendaarinen Maisemakahvilan raparperipiirakka. Seitsemän vuotta sitten turkulaisen kokkiduon, Pasi Kurosen ja Matias Haapsaaren, ideoimasta grilliherkusta, raparpekonista, tuli sen sijaan valtakunnallinen ruokailmiö.

Lue myös: Raparperista voi tehdä huikeita "karkkiremmejä" – testaa hittiohje

Raparperi sopii myös suolaiseen ruoanlaittoon

Suomalaiset yhdistävät raparperin helposti makeisiin jälkiruokiin, eivätkä tule ajatelleeksi raaka-aineen potentiaalia suolaisessa ruoanlaitossa. Ruokatoimittaja ja -vaikuttaja Satu Koivisto suosittelee kokeilemaan raparperia rohkeasti myös suolaisissa ruoissa.

Satu luki vuosia siten lehtijutun, jossa Lähi-Idästä kotoisin oleva henkilö ihmetteli suomalaisten tapaa käyttää raparperia vain makeiden ruokien kanssa. Lähi-Idässä raparperia käytetään usein esimerkiksi pataruoissa. Lehtijutusta inspiroituneena Satu päätti itsekin kokeilla raparperia suolaisiin ruokiin.
 
– Raparperi on hapan raaka-aine, joka leikkaa kivasti täyteläisiä ja rasvaisia ruokia, Satu toteaa Myllyn Parhaan haastattelussa.

Koivisto kannustaa testaamaan raparperia esimerkiksi coleslaw-salaatissa, mausteena dippikastikkeissa tai vaikka lohinyyteissä.  

Lue myös: Maisemakahvilan raparperipiirakasta entistäkin parempaa! Katariina paljastaa "salaisen valmistusvinkin"

Satun suolainen raparperipiirakka

suolainen_raparperipiirakka_0

Raparperia voi hyödyntää myös suolaisessa piirakassa. Testaa Satun ohjetta.

Pohja:
1 pkt suolaista piirakkataikinaa

Täyte:
1 nippu kesäsipulia
2 raparperinvartta
pieni kourallinen mäkimeiramia tai muuta tuoretta yrttiä
1 rkl rypsiöljyä
1 prk pieniä kapriksia
ripaus suolaa
1 prk ranskankermaa
1 kananmuna
150 g voimakasta juustoa esim. cheddar tai vanha gouda
ripausmustapippuria

  1. Ota piirakkapohja sulamaan, se sulaa noin tunnissa.
  2. Hienonna sipuli varsineen. Hienonna raparperi, ei tarvitse kuoria ja hienonna yrtti.
  3. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Kuullota sipulia ja raparperia, kunnes sipuli muuttuu raukeaksi, noin 10 minuuttia. Lisää yrtti ja valutetut kaprikset. Mausta suolalla. Jäähdytä.
  4. Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle (⌀ 25–30 cm).
  5. Lisää ranskankerma, kananmuna ja juustoraaste pannulle ja sekoita. Mausta mustapippurilla.
  6. Levitä täyte pohjan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia, kunnes pohja irtoaa reunoista.
  7. Tarjoa piirakka vähän lämpimänä raparperimehun tai vaikka viinin seurassa. Huoneenlämpöinen pohja pysyy hyvin kasassa ja sen voi syödä sormin, kätevää kesäjuhlissa!
     

Lue myös: Älyttömän helppoa! Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" on varma hitti

Lue myös: Pasin ja Matiaksen nerokas pekoniruoka räjähti ilmiöksi – nyt tulee uusi versio: "Täydellinen kaikelle grillattavalle"

Lähde ja resepti: Satu Koivisto/Myllyn Paras

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesäkuussa 2023.

Lisää aiheesta:

Todella nokkela piirakka! Pohjassa ei lainkaan rasvaa tai jauhojaSatu vinkkaa yllättävän raparperipiirakkaohjeen – moni ei ole hoksannutSuomalaisesta hittiruoasta kehitettiin hämmentävä versio – testasimme ohjeen: "Tekee kaikesta vähän kuin mustikkapiirakkaa!"Pohjaton piirakka on tämän kevään hittiherkku: Tiinan nerokas resepti kerää ylistystä – tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!"Äitylit-piirakka" villitsee: Annen superhelppoa raparperireseptiä ylistetään somessa – kokeile itse!Grillauksen Suomen mestari: Näiden herkkujen grillaamista kannattaisi ehdottomasti kokeilla
RaparperiLeivontaRuokaMakuja
Raparperipiirakka maistuu myös suolaisena versiona.Satu Koivisto/Myllyn Paras

Tuoreimmat aiheesta

Raparperi
  • 25.6.07:43
    Ruoka

    Miksi raparperin kanssa pitää juoda maitoa?

  • 9.6.17:36
    Ruoka

    Maritan helppo raparperi-kaurapaistos valmistuu nopeasti: "Älyttömän hyvä!"

  • 9.6.10:45
    Ruoka

    Tiesithän? Raparperissa piilee riski: "Ei saa laittaa ruokaan"

  • 2.6.17:03
    Leivonta

    Minna Kuukan "tosi nopea raparperikakku" ja legendaarinen raparperipiirakka – nappaa hittiohjeet!

  • 27.5.07:44
    Hanna Sumari

    Hanna Sumarin mahdottoman herkullinen raparperipaistos – nappaa hittiohje!