1:00

Pasin ja Matiaksen nerokas pekoniruoka räjähti ilmiöksi – nyt tulee uusi versio: "Täydellinen kaikelle grillattavalle"

Muistatko vielä hittiresepti raparpekonin? Pekoniin kääritty raparperi ideoitiin Suomen Turussa keittiömestari Pasi Kurosen ja Kaks Kokkii -kokoonpanon toisen jäsenen Matias Haapsaaren kanssa. Nyt kokkikaksikko on kehitellyt uuden kesäherkun, joka on raparpekonin johdannainen.

Neljä vuotta sitten turkulaisen kokkiduo Kaks Kokkii'n eli Pasi Kurosen ja Matias Haapsaaren luomasta grilliherkku raparpekonista tuli valtakunnallinen ruokailmiö. Kuronen ja Haapsaari kertovat, että resepti on siitä lähtien joka vuosi näihin aikoihin putkahtanut jostain esiin. 

Raparpekoni on pekoniin kääritty, grillattu raparperi. 

– Muun muassa huippukokki ja tv-persoona Kari Aihinen kokkasi sitä juuri viikonloppuna Instagraminsa perusteella, kaksikko kertoo. 


Raparpekonihilloa burgerin väliin

Nyt, alkavan kesän kunniaksi, Pasi ja Matias ovat kehittäneet aivan uuden raparpekoni-johdannaisen.

– Täydellisen lisäkkeen kaikelle grillattavalle, raparpekonihillon!Tässä hillossa on kaikki, makeutta, chilin potkua, rapean pekonin tuomaa rakennetta ja suolaisuutta ja tietysti ihanaa raparperia.

Kokkien mukaan raparpekonihillo sopii täydellisesti burgereihin ja minkä tahansa grillattavan kaveriksi, oli se sitten lihaa, kanaa, kalaa tai kasviksia.

– Useat bbq-ammattilaiset ovat jo ehtineet kehua tätä lisäkettä sen loistavan maun ja monipuolisuuden vuoksi. 

Katso videolta, miten raparpekonihillo valmistuu. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja