Yllättävä makupari pizzalle – suomalainen pizzaketju myy jopa 50 000 lasillista vuodessa: "Se vaan toimii niin hyvin"

3:55 Yllättävä makupari pizzalle – Classic Pizzan Merja kertoo, miksi pizzan kanssa kannattaisi juoda samppanjaa

Oletko tullut ajatelleeksi, että pizzan kanssa voi juoda myös samppanjaa? Suomalaisen Classic Pizza -ketjun laatu- ja kehitysjohtaja Merja Rahkola-Toivanen kertoo, miksi pizza ja samppanja yhdessä ovat hitti.

Pizzaa tilatessa ja syödessä ei varsinaisesti tule ensimmäisenä mieleen poksauttaa samppanjapulloa auki. Classic Pizzan laatu- ja kehitysjohtaja Merja Rahkola-Toivanen kuitenkin uskoo luksusjuoman olevan täydellinen makupari ruoalle kuin ruoalle.

– Miksi pizza ja samppanja? Samppanjan myynti on kasvanut Suomessakin jo vuosikausia. Samppanja on erinomainen minkä tahansa ruoan kanssa,  siinä on hapokkuutta ja se jaksaa raskaampiakin ruokia, Rahkola-Toivanen perustelee.

Rahkola-Toivasen mukaan illallisella ei ole mikään pakko tilata ensin alkudrinkkiä ja siirtyä sitten valko- ja punaviinin kautta jälkiruokasherryyn. Samppanja nimittäin kantaa koko illallisen ajan.

– Se on aina varma valinta, jos ei tiedä, ottaako punasta vai valkoista. Samppanja pärjää erinomaisesti.

Classic Pizzassa myydään omaa "talon samppanjaa" peräti 50 000 lasillista vuodessa. Se ei ole mikää ihme, sillä kyseinen juoma valittiin maailman parhaaksi samppanjaksi talouslehti Forbesin toimesta.

– Sen yhdistäminen sitten pizzan kanssa on aika iso temppu. Mutta se vaan toimii niin hyvin.

Minkä pizzan kanssa samppanja on erityisen hyvä makupari? Mikä tekee pizzaketjun samppanjasta erityistä? Katso videolta Classic Pizzan Merjan haastattelu. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja