Siideri on mainettaan monipuolisempi juoma, joka sopii yhteen monien erilaisten ruokien kanssa.
Suomalaisessa ruoka- ja juomakulttuurissa siideri toimittaa usein vain kesäisen terassijuoman virkaa.
Brinkhall Sparkling Oy:n pääsiiderintekijä Petri Halmetoja toivoisi, että Suomessakin ymmärrettäisiin siiderin – ja nimenomaan aidon siiderin monipuolisuus.
Lue myös: Massatuotetun ja aidon siiderin todellinen ero – "Kuluttajillakin on oikeus tietää"
Miten parittaa siideriä ruoan kanssa?
Halmetojan mukaan siideri on monipuolinen juoma, mutta sen käytöstä ruokajuomana ei ole vain kehittynyt vielä kulttuuria – myöskään ravintoloissa.
– Ravintolassa voi hyvin olla kattava viinilista ja olutlistakin on melko kehittynyt ja sitten siellä on yksi pakollinen siideri mukana, Halmetoja kuvailee tilannetta.
Osa ravintoloista on toki ottanut jo koppia myös monipuolisemman siiderivalikoiman suhteen ja siltä osin tilanne on hieman murrosvaiheessa. Halmetojan mukaan ravintolat voisivat ottaa asian suhteen rohkeampiakin askelia.

