Kulkevatko hinta ja laatu aina käsi kädessä? Samppanja-asiantuntija vastaa

Mikä on samppanjan suosion salaisuus? 9:10 Mikä on samppanjan suosion salaisuus?

Viini- ja samppanja-asiantuntija Essi Avellanin mukaan hinta-ja laatusuhde ei aina kulje käsi kädessä, mutta asiantuntijan mukaan samppanja on tuote, jonka kohdalla hinta on perusteltu.

Kun puhutaan samppanjasta, puhutaan samppanja- ja viiniasiantuntija Essi Avellanin mukaan maailman parhaasta kuohuviinistä. 

– Samppanjan kohdalla rypäleet ovat erityisen kalliita pitkäaikaisesta suosiosta johtuen; nykyään jo yli kuusi euroa per kilo. Jokaiseen pulloon tarvitaan vähintään 1,5 kiloa rypäleitä, joten pelkän raaka-aineen hinta on vähintään 9 euroa, Avellan kertoo Huomenta Suomi Extrassa.

Avellan kertoo olevansa lisäksi iloinen siitä, että samppanja on onnistunut kasvattamaan arvoaan, jolloin myös viljelijät saavat työstään reilun korvauksen.

Suomi fantastinen samppanjamaa

Samppanja on juoma, joka on viime vuosien aikana kasvattanut suosiotaan myös suomalaisten keskuudessa. Esimerkiksi Grand Champagne -tapahtuma on osoittanut, että ihmiset ovat erittäin kiinnostuneita tutustumaan samppanjan maailmaan.

– Suomi on nykyisin fantastinen samppanjamaa, Avellan kertoo.

Millaisten tällä hetkellä sesongissa olevien ruokien kanssa Avellan suosittelee samppanjaa? Millaisia ovat meren pohjassa kypsytetyt viinit? Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.