Tähän suomalaispizzeriaan on jatkuvat jonot – omistaja paljastaa parhaan pizzan salaisuuden: "Ehdottomasti tärkein osa"

2:49 Pihlajanmarjoja pizzassa? Tammisaaren pienen pizzerian raaka-aineet vaihtuvat sesonkien mukaan

Tammisaaresta löytyy pizzeria, jonka täytefilosofia perustuu lähiruokaan. Pizzan päälle laitetaan sitä, mitä satokausi suo ja mitä paikalliset toimittajat tuovat. Konsepti näyttää toden totta toimivan, sillä pizzeria on niin suosittu, että sinne jonotetaan.

Tammisaaressa sijaitsevaan Nick Victorzonin pizzeriaan on lähes joka ilta jono. Pizzerian ruokalistalta ei kuitenkaan löydy suomalaisten tyypillisesti rakastamia kinkku-ananas-aurajuustopizzoja, vaan menu rakentuu ihan omanlaisella filosofiallaan.  MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma vieraili tammisaarelaisessa YLP!-pizzeriassa syyskuussa.

Täyte ei ole pizzan tärkein osa

Lähi- ja sesonkiruokaan nojautuvan pizzerian pizzojen täytteistä voi bongata vaikkapa fenkolin, pihlajanmarjan tai silakan. Täytteet eivät kuitenkaan ole Nick Victorzonin mukaan pizzan tärkein elementti.

– Tärkein osa on ehdottomasti taikina. Se on se juuri, pohja.  Se on kuin voileipä. Jos sinulla on hyvä leipä, niin se ei ole niin tärkeää, mitä siihen päälle tulee.

Täytepuolella Nick käyttää sekä tuoreita, pikkelöityjä että pakastettuja lähiraaka-aineita. Siksi pizzaan on eksynyt täytteeksi myös esimerkiksi pihlajanmarja.

– Miksi ei? Se on suomalainen marja, ollaan siitä ylpeitä.

Millä tavalla pizza sitten voi mennä pieleen? Voiko kotona mokata pizzanteossa kohtalokkaasti? Katso videolta YLP!-pizzerian Nick Victorzonin haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmassa.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja