Tähän suomalaispizzeriaan on jatkuvat jonot – omistaja paljastaa parhaan pizzan salaisuuden: "Ehdottomasti tärkein osa"

Pihlajanmarjoja pizzassa? Tammisaaren pienen pizzerian raaka-aineet vaihtuvat sesonkien mukaan 2:49 Pihlajanmarjoja pizzassa? Tammisaaren pienen pizzerian raaka-aineet vaihtuvat sesonkien mukaan

Tammisaaresta löytyy pizzeria, jonka täytefilosofia perustuu lähiruokaan. Pizzan päälle laitetaan sitä, mitä satokausi suo ja mitä paikalliset toimittajat tuovat. Konsepti näyttää toden totta toimivan, sillä pizzeria on niin suosittu, että sinne jonotetaan.

Tammisaaressa sijaitsevaan Nick Victorzonin pizzeriaan on lähes joka ilta jono. Pizzerian ruokalistalta ei kuitenkaan löydy suomalaisten tyypillisesti rakastamia kinkku-ananas-aurajuustopizzoja, vaan menu rakentuu ihan omanlaisella filosofiallaan.  MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma vieraili tammisaarelaisessa YLP!-pizzeriassa syyskuussa.

Täyte ei ole pizzan tärkein osa

Lähi- ja sesonkiruokaan nojautuvan pizzerian pizzojen täytteistä voi bongata vaikkapa fenkolin, pihlajanmarjan tai silakan. Täytteet eivät kuitenkaan ole Nick Victorzonin mukaan pizzan tärkein elementti.

– Tärkein osa on ehdottomasti taikina. Se on se juuri, pohja.  Se on kuin voileipä. Jos sinulla on hyvä leipä, niin se ei ole niin tärkeää, mitä siihen päälle tulee.

Täytepuolella Nick käyttää sekä tuoreita, pikkelöityjä että pakastettuja lähiraaka-aineita. Siksi pizzaan on eksynyt täytteeksi myös esimerkiksi pihlajanmarja.

– Miksi ei? Se on suomalainen marja, ollaan siitä ylpeitä.

Millä tavalla pizza sitten voi mennä pieleen? Voiko kotona mokata pizzanteossa kohtalokkaasti? Katso videolta YLP!-pizzerian Nick Victorzonin haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmassa.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja