Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yllättävä ainesosa maustaa tutun arkiruoan – tätä on pakko kokeilla!

0:34Porkkanainen jauhelikastike
Julkaistu 02.05.2018 17:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Meksikolaista alkuperää oleva chili con carne on monelle suomalaisellekin tuttu arkiruoka. Tällä kertaa yleensä riisin tai tortillojen välissä tarjoiltava herkku saa makunsa vahvasta kahvista. 

Video: Tuttu jauhelihakastike saa lisämakua ja -väriä porkkanasta. 

Lisäämällä tutun pääruoan joukkoon kahvia, saat ruokaan sekä makua että rakennetta. Kahvi mureuttaa lihan samalla, kun se vahvistaa muiden ainesosien makua. Lopputuloksena on täyteläinen lopputulos, joka maistuu taatusti kaikille – myös niille, jotka eivät kahvia rakastaisikaan. 

Tämä melko villiltäkin kuulostava makuyhdistelmä todella on kokeilemisen arvoinen elämys. 

Chili con carne (6 annosta)

1 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
500 g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1–2 tl kuivattuja chilihiutaleita
1–2 tl chilijauhetta
1 tl kuminaa
1 laakerinlehti
1 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1 tlk (400g) kidneypapuja chilikastikkeessa
250 ml vastakeitettyä vahvaa kahvia
Iso kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna

Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä ja kypsennä siinä sipuleita noin 10 minuutin ajan. Nosta lämpötilaa ja lisää jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on ruskistunut. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, chilit, kumina, laakerinlehti ja paista noin minuutin ajan.

Lisää joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska, pavut ja kahvi. Anna kiehua hiljalleen noin parinkymmenen minuutin ajan, kunnes osa nesteestä on haihtunut ja kastike paksuuntunut.


Poista laakerinlehti ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää päälle korianterisilppu ja tarjoile riisin kera.

Lähde: Goodhousekeeping

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuTämä ruoka tekee varmasti kylläiseksi – testaa tulinen texmex-keitto jauhelihalla ja pavuilla!Huippukokki paljastaa herkullisen arkiruoan salaisuuden: Näin teet jauhelihakastikkeesta entistäkin maistuvampaaRavintola paljasti suosikkireseptinsä: Klassinen kasvisruoka valmistuu jopa vartissa – myös kotikeittiössä Rakastatko nepalilaista? Siinä tapauksessa, tämä puolessa tunnissa valmistuva lihapullaresepti on juuri sinua vartenHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeitto
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"