Huippukokki paljastaa herkullisen arkiruoan salaisuuden: Näin teet jauhelihakastikkeesta entistäkin maistuvampaa

Porkkanainen jauhelikastike 0:34 Porkkanainen jauhelikastike
Videolta voit poimia perinteisen jauhelihakastikkeen reseptin.

Huippukokin reseptillä tehty chili con carne maistuu taatusti koko perheelle.

Jos tavallinen jauhelihakastike kyllästyttää, tämä mausteinen resepti pelastaa. Ruotsalaisen huippukokin Tommy Myllymäen chili con carne on helppo valmistaa, ja maistuu taatusti koko perheelle. Voit tarjoilla kastiketta riisin ja pastan kera, mutta myös tortillojen tai pitaleipien täytteenä. 

Tämän kastikkeen salaisuus piilee mausteissa, jotka hienonnetaan morttelissa jauheeksi ennen kastikkeeseen lisäämistä. Mausteiden ja chilin määrää ei kannata pelästyä, sillä juuri nämä raaka-aineet tekevät tutusta ruoasta astetta maistuvamman. 

Nälkäisille syöjille kastike valmistuu puolessa tunnissa, mutta jos maltat haudutella sitä pidempään, maku vain syvenee entisestään.

Chili con carne (4 annosta)

600 g naudan jauhelihaa
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
2 tl oreganoa
2 tl savupaprikajauhetta
3 tl fenkolinsiemeniä
1 laakerinlehti
2 rkl tomattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
4 dl lihalientä
400 g keitettyjä kidney-papuja
Suolaa, sokeria, smetanaa

Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Mittaa oregano, savupaprika ja fenkolinsiemenet mortteliin ja hienonna ne mausteseokseksi. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla öljyssä. Lisää joukkoon sipulit, chili ja tomaattipyre. Lisää mausteet ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon tomaattimurska, pavut, lihaliemi ja laakerinlehti.

Anna kastikkeen kiehua noin 30 minuuttia ilman kantta. Jos sinulla e ole kiire, anna kastikkeen hautua kannen alla 1–1,5 tuntia. Mausta maun mukaan ripauksella suolaa ja sokeria. Tarjoile smetanan kera.

Lähde: MittKök

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat