Ravintola paljasti suosikkireseptinsä: Klassinen kasvisruoka valmistuu jopa vartissa – myös kotikeittiössä
Intialaisten ravintoloiden suosikki, palak paneer, valmistuu kotikeittiössä alta aikayksikön.
Palak paneer on intialaisista ravintoloista tuttu pinaattia ja juustoa sisältävä kasvisruoka, joka on helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Ruoka valmistetaan perinteisesti paneer-juustosta, mutta myös halloumi tai leipäjuusto sopivat tähän ruokaan mainiosti.
Palak Paneerin ehdottomasti parhaita puolia on, ettei se vaadi pitkiä kypsennysaikoja – parhaimmillaan ruoka on edessäsi jopa 15 minuutissa. Tässä ruotsalaisen Indian Garden -ravintolan reseptissä ruokaan lisätään reilusti intialaisia mausteita, jotka antavat ruokaan paitsi makua, myös väriä.
Tomaattinen palak paneer
200–300 g juustoa
750 g tuoretta pinaattia
1,5 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g inkivääriä raastettuna
1 tl kuminaa
0,5 tl sinapinsiemeniä
0,5 rkl jauhettua korianteria
1 tl kuminajauhetta
0,5 tl kurkumaa
1,5 tl punaista chilijauhetta
0,5 tl suolaa
300 g tomaattimurskaa
1 sipuli hienonnettuna
0,5 dl ruokakermaa
1 dl vettä
Kuumenna öljy laakeassa pannussa. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli, hienonnettu sipuli, inkivääriraaste, kumina ja sinapinsiemenet. Anna kuullottua muutaman minuutin ajan.
Lisää joukkoon hienonnetut pinaatinlehdet, tomaattimurska, 1 dl vettä ja loput mausteet ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon paloiteltu juusto ja kerma. (Jos käytät halloumia tai paneer-juustoa, paista juustokuutiot pannulla kauniin ruskeiksi ennen kastikkeeseen lisäämistä.)
Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan. Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarjoile riisin ja naan-leivän kanssa.
Resepti: Aftonbladet
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit