Ravintola paljasti suosikkireseptinsä: Klassinen kasvisruoka valmistuu jopa vartissa – myös kotikeittiössä

palak paneer
Intialaisen ruokasuosikin, palak paneerin, voi valmistaa hyvin myös halloum-juustosta. Shutterstock

Intialaisten ravintoloiden suosikki, palak paneer, valmistuu kotikeittiössä alta aikayksikön. 

Palak paneer on intialaisista ravintoloista tuttu pinaattia ja juustoa sisältävä kasvisruoka, joka on helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Ruoka valmistetaan perinteisesti paneer-juustosta, mutta myös halloumi tai leipäjuusto sopivat tähän ruokaan mainiosti.

Palak Paneerin ehdottomasti parhaita puolia on, ettei se vaadi pitkiä kypsennysaikoja – parhaimmillaan ruoka on edessäsi jopa 15 minuutissa. Tässä ruotsalaisen Indian Garden -ravintolan reseptissä ruokaan lisätään reilusti intialaisia mausteita, jotka antavat ruokaan paitsi makua, myös väriä.

Tomaattinen palak paneer

200–300 g juustoa 
750 g tuoretta pinaattia
1,5 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g inkivääriä raastettuna
1 tl kuminaa
0,5 tl sinapinsiemeniä
0,5 rkl jauhettua korianteria
1 tl kuminajauhetta
0,5 tl kurkumaa
1,5 tl punaista chilijauhetta
0,5 tl suolaa
300 g tomaattimurskaa
1 sipuli hienonnettuna
0,5 dl ruokakermaa
1 dl vettä 

Kuumenna öljy laakeassa pannussa. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli, hienonnettu sipuli, inkivääriraaste, kumina ja sinapinsiemenet. Anna kuullottua muutaman minuutin ajan.

Lisää joukkoon hienonnetut pinaatinlehdet, tomaattimurska, 1 dl vettä ja loput mausteet ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon paloiteltu juusto ja kerma. (Jos käytät halloumia tai paneer-juustoa, paista juustokuutiot pannulla kauniin ruskeiksi ennen kastikkeeseen lisäämistä.)

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan. Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarjoile riisin ja naan-leivän kanssa.

Resepti: Aftonbladet

***

Paistettu riisi tofulla 1:29

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat