Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintola paljasti suosikkireseptinsä: Klassinen kasvisruoka valmistuu jopa vartissa – myös kotikeittiössä

Intialaisen ruokasuosikin, palak paneerin, voi valmistaa hyvin myös halloum-juustosta.
Intialaisen ruokasuosikin, palak paneerin, voi valmistaa hyvin myös halloum-juustosta. Shutterstock
Julkaistu 19.02.2019 17:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Intialaisten ravintoloiden suosikki, palak paneer, valmistuu kotikeittiössä alta aikayksikön. 

Palak paneer on intialaisista ravintoloista tuttu pinaattia ja juustoa sisältävä kasvisruoka, joka on helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Ruoka valmistetaan perinteisesti paneer-juustosta, mutta myös halloumi tai leipäjuusto sopivat tähän ruokaan mainiosti.

Palak Paneerin ehdottomasti parhaita puolia on, ettei se vaadi pitkiä kypsennysaikoja – parhaimmillaan ruoka on edessäsi jopa 15 minuutissa. Tässä ruotsalaisen Indian Garden -ravintolan reseptissä ruokaan lisätään reilusti intialaisia mausteita, jotka antavat ruokaan paitsi makua, myös väriä.

Tomaattinen palak paneer

200–300 g juustoa 
750 g tuoretta pinaattia
1,5 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g inkivääriä raastettuna
1 tl kuminaa
0,5 tl sinapinsiemeniä
0,5 rkl jauhettua korianteria
1 tl kuminajauhetta
0,5 tl kurkumaa
1,5 tl punaista chilijauhetta
0,5 tl suolaa
300 g tomaattimurskaa
1 sipuli hienonnettuna
0,5 dl ruokakermaa
1 dl vettä 

Kuumenna öljy laakeassa pannussa. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli, hienonnettu sipuli, inkivääriraaste, kumina ja sinapinsiemenet. Anna kuullottua muutaman minuutin ajan.

Lisää joukkoon hienonnetut pinaatinlehdet, tomaattimurska, 1 dl vettä ja loput mausteet ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon paloiteltu juusto ja kerma. (Jos käytät halloumia tai paneer-juustoa, paista juustokuutiot pannulla kauniin ruskeiksi ennen kastikkeeseen lisäämistä.)

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan. Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarjoile riisin ja naan-leivän kanssa.

Resepti: Aftonbladet

***

1:29Paistettu riisi tofulla

Lisää aiheesta:

Valmista 20 minuutissa! Mahtava arkiruokaresepti kerää ylistystä: "Paras hapanimeläbroileri, jota olen koskaan maistanut"Huippukokki paljastaa herkullisen arkiruoan salaisuuden: Näin teet jauhelihakastikkeesta entistäkin maistuvampaaTäydellinen kastike broilerista: Tästä 20 minuutin reseptistä ei makua puutu! Rakastatko nepalilaista? Siinä tapauksessa, tämä puolessa tunnissa valmistuva lihapullaresepti on juuri sinua vartenRavintolan suosikkiruoan valmistus ei ole koskaan ollut näin helppoa! Tämä Tikka Masala valmistuu pöytään alle puolessa tunnissaYllättävä ainesosa maustaa tutun arkiruoan – tätä on pakko kokeilla!
RuoanlaittoJuustoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista