Tämä ruoka tekee varmasti kylläiseksi – testaa tulinen texmex-keitto jauhelihalla ja pavuilla!
Jos haaveilet lämmöstä ja auringosta, tämä lempeän tulinen keitto vie ajatuksesi askeleen lähemmäksi Etelä-Amerikkaa.
Yllä olevalla videolla vinkit siihen, kuinka saat ruoan säilymään kauemmin.
Kaipaatko hieman vaihtelua tavalliseen jauhelihakeittoon? Chilillä ja tabascolla maustettu texmex-keitto lämmittää sisältä päin, eikä varmasti jätä syöjäänsä nälkäiseksi. Etelä-Amerikasta inspiroitunut keitto valmistuu puolessa tunnissa ja reseptistä riittää neljälle hengelle.
Texmex-keitto (4 annosta)
400 g perunaa
1 keltainen sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 vihreä paprika
½ punainen chili
300 g jauhelihaa
1 rkl voita
1 litra vettä
2 lihaliemikuutio
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl suolaa
1 purkki kidneypapuja (400 g)
loraus tabascoa
Päälle:
1 avokado
tortillalastuja
korianteria
Kuori ja pilko perunat ja sipuli pieniksi paloiksi. Pilko valkosipulinkynsi pieneksi. Poista paprikasta ja chilistä siemenet ja pilko pieneksi.
Paista jauhelihaa ja sipuleita paistinpannussa voin kera noin 3–4 minuuttia. Siirrä kattilan pohjalle. Lisää vesi, liemikuutiot, peruna, paprika, chili, tomaattipyre ja suola. Anna poreilla kannen alla 10 minuuttia.
Huuhtele papuja kylmän veden alla. Lisää pavut keittoon, jotta ne lämpiävät ja mausta tabascolla.
Kuori avokado ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Tarjoile valmis keitto avokadon, tortillasipsien ja korianterin kanssa.
Lähde: Allt om mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti