Tämä ruoka tekee varmasti kylläiseksi – testaa tulinen texmex-keitto jauhelihalla ja pavuilla!

texmex keitto
Texmex-keitto arkiruoka Shutterstock

Jos haaveilet lämmöstä ja auringosta, tämä lempeän tulinen keitto vie ajatuksesi askeleen lähemmäksi Etelä-Amerikkaa.

Yllä olevalla videolla vinkit siihen, kuinka saat ruoan säilymään kauemmin.

Kaipaatko hieman vaihtelua tavalliseen jauhelihakeittoon? Chilillä ja tabascolla maustettu texmex-keitto lämmittää sisältä päin, eikä varmasti jätä syöjäänsä nälkäiseksi. Etelä-Amerikasta inspiroitunut keitto valmistuu puolessa tunnissa ja reseptistä riittää neljälle hengelle.

Texmex-keitto (4 annosta)

400 g perunaa
1 keltainen sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 vihreä paprika
½ punainen chili
300 g jauhelihaa
1 rkl voita
1 litra vettä
2 lihaliemikuutio
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl suolaa
1 purkki kidneypapuja (400 g)
loraus tabascoa

Päälle:
1 avokado
tortillalastuja
korianteria

Kuori ja pilko perunat ja sipuli pieniksi paloiksi. Pilko valkosipulinkynsi pieneksi. Poista paprikasta ja chilistä siemenet ja pilko pieneksi.

Paista jauhelihaa ja sipuleita paistinpannussa voin kera noin 3–4 minuuttia. Siirrä kattilan pohjalle. Lisää vesi, liemikuutiot, peruna, paprika, chili, tomaattipyre ja suola. Anna poreilla kannen alla 10 minuuttia.

Huuhtele papuja kylmän veden alla. Lisää pavut keittoon, jotta ne lämpiävät ja mausta tabascolla.

Kuori avokado ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Tarjoile valmis keitto avokadon, tortillasipsien ja korianterin kanssa.

Lähde: Allt om mat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!