Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rakastatko nepalilaista? Siinä tapauksessa, tämä puolessa tunnissa valmistuva lihapullaresepti on juuri sinua varten

3:33Lihapullat ja helppo kastikeKatso videolta perinteisten lihapullien ohje. Shutterstock
Julkaistu 26.12.2018 14:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Puolessa tunnissa valmistuva lihapullaruoka on täynnä mausteisia makuja. 

Nepalilaisista ravintoloista tuttu ruoka, butter chicken, muokataan tässä reseptissä herkulliseksi, nopeasti valmistuvaksi arkiruoaksi. Reseptissä on käytetty reilulla kädellä mausteita, joilla on tutkitusti terveyttä edistäviä ominaisuuksia.

– Perinteisesti butter chickenin valmistus vie tovin, koska kanapalojen tulee kypsyä hitaasti kastikkeessa. Koska käytämme kokonaisen kanan lisäksi lihapullia, voimme nopeuttaa prosessia ja lyhentää valmistusaikaa yli tunnista puolessa tunnissa yhdessä pannussa valmistuvaksi reseptiksi, reseptin takana oleva Tieghan kertoo Half Baked Harvest -blogissaan.

Sillä välin, kun lihapullat kypsyvät, valmistetaan kastike, joka on koko reseptin juju.

– Tämä kastike on kaikki, mistä butter chickenissä on kysymys, siinä ovat kaikki maut. Se on kermainen, mausteinen, kookoksinen ja lusikoitavan hyvää.

kanalihapullat butter chickenShutterstock

Lihapullat maistuvat riisin ja naanleivän kera.

Butter chicken -lihapullat (6 annosta) 

450 g kalkkunan tai broilerin jauhelihaa
1 kananmuna
1 dl (panko)korppujauhoa
suolaa ja pippuria
2 rkl oliiviöljyä
½ sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 2,5 cm pala inkivääriä raastettuna
1 rkl garam masala -maustetta
2 tl curry-jauhetta
½ tl maustekurkumaa
1 tl cayennenpippuria
1 prk (170 g) tomaattitahnaa
1 prk (400 g) kookosmaitoa
1 dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl voita
tuoretta korianteria, riisiä ja naanleipää tarjoiluun

Kuumenna uuni 230 asteeseen. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Lisää kulhoon jauheliha, kananmuna, korppujauhot, suola ja pippuri. Sekoita massa tasaiseksi ja muotoile öljyisin käsin taikinasta 15–20 lihapulaa ja aseta uunipellin päälle. Paista uunissa 15 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.

Sillä välin kun lihapullat kypsyvät, kuumenna öljy laakeassa pannussa keskilämmöllä. Paista sipuleita öljyssä noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle inkivääri ja valkosipuli ja kypsennä toiset viisi minuuttia.

Lisää pannulle garam masala, curry, kurkuma ja cayennepippuri ja anna paistua noin minuutin ajan. Lisää tomaattitahna, kookosmaito ja noin 1 dl vettä. Sekoita joukkoon myös jogurtti ja voi.

Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna kiehua viiden minuutin ajan, kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Ripottele pinnalle ennen tarjoilua korianteri.

Lähteet: TheKitchn, Half Baked Harvest -blogi

Lisää aiheesta:

Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Pav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaRavintolan suosikkiruoan valmistus ei ole koskaan ollut näin helppoa! Tämä Tikka Masala valmistuu pöytään alle puolessa tunnissaYllättävä ainesosa maustaa tutun arkiruoan – tätä on pakko kokeilla! Kana Tikka Masala - nopea versioIntialainen voikana - syntisen hyvää
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista