Rakastatko nepalilaista? Siinä tapauksessa, tämä puolessa tunnissa valmistuva lihapullaresepti on juuri sinua varten

Lihapullat ja helppo kastike 3:33 Lihapullat ja helppo kastike
Katso videolta perinteisten lihapullien ohje.

Puolessa tunnissa valmistuva lihapullaruoka on täynnä mausteisia makuja. 

Nepalilaisista ravintoloista tuttu ruoka, butter chicken, muokataan tässä reseptissä herkulliseksi, nopeasti valmistuvaksi arkiruoaksi. Reseptissä on käytetty reilulla kädellä mausteita, joilla on tutkitusti terveyttä edistäviä ominaisuuksia.

– Perinteisesti butter chickenin valmistus vie tovin, koska kanapalojen tulee kypsyä hitaasti kastikkeessa. Koska käytämme kokonaisen kanan lisäksi lihapullia, voimme nopeuttaa prosessia ja lyhentää valmistusaikaa yli tunnista puolessa tunnissa yhdessä pannussa valmistuvaksi reseptiksi, reseptin takana oleva Tieghan kertoo Half Baked Harvest -blogissaan.

Sillä välin, kun lihapullat kypsyvät, valmistetaan kastike, joka on koko reseptin juju.

– Tämä kastike on kaikki, mistä butter chickenissä on kysymys, siinä ovat kaikki maut. Se on kermainen, mausteinen, kookoksinen ja lusikoitavan hyvää.

Lihapullat maistuvat riisin ja naanleivän kera.

Butter chicken -lihapullat (6 annosta) 

450 g kalkkunan tai broilerin jauhelihaa
1 kananmuna
1 dl (panko)korppujauhoa
suolaa ja pippuria
2 rkl oliiviöljyä
½ sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 2,5 cm pala inkivääriä raastettuna
1 rkl garam masala -maustetta
2 tl curry-jauhetta
½ tl maustekurkumaa
1 tl cayennenpippuria
1 prk (170 g) tomaattitahnaa
1 prk (400 g) kookosmaitoa
1 dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl voita
tuoretta korianteria, riisiä ja naanleipää tarjoiluun

Kuumenna uuni 230 asteeseen. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Lisää kulhoon jauheliha, kananmuna, korppujauhot, suola ja pippuri. Sekoita massa tasaiseksi ja muotoile öljyisin käsin taikinasta 15–20 lihapulaa ja aseta uunipellin päälle. Paista uunissa 15 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.

Sillä välin kun lihapullat kypsyvät, kuumenna öljy laakeassa pannussa keskilämmöllä. Paista sipuleita öljyssä noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle inkivääri ja valkosipuli ja kypsennä toiset viisi minuuttia.

Lisää pannulle garam masala, curry, kurkuma ja cayennepippuri ja anna paistua noin minuutin ajan. Lisää tomaattitahna, kookosmaito ja noin 1 dl vettä. Sekoita joukkoon myös jogurtti ja voi.

Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna kiehua viiden minuutin ajan, kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Ripottele pinnalle ennen tarjoilua korianteri.

Lähteet: TheKitchn, Half Baked Harvest -blogi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat