Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeitto

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 13.11.2016 14:07

Siinä on jotakin hassua, että juuri Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kuumuudesta tulevat maut maistuvat usein parhaimmilta pakkasen paukkeessa. Syvät, tummat aromit lämmittävät mieltä ja kehoa. Maanantai on meillä juuri tällaisten makujen päivä, usein lohtu-etuliitteellä varustettuna.

MTV Oy, All rights reserved

Harira-keitto kuuluu marokkolaisiin perinneruokiin. Selailin paljon sen erilaisia variaatioita ja tein niiden pohjalta varsin yksinkertaisen ja supermaukkaan arkiherkun. Olennaisina ainesosina ovat liha, tomaatti, linssit, kikherneet, mausteet ja yrtit.

Harira-keitto

6-8 hlölle

600 g lammasta, nautaa tai kanaa, suupaloiksi pilkottuna

1 sipuli, hienonnettuna

oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

2 rkl tomaattipyreetä

1 rkl juustokuminaa, jauhettuna

1 rkl paprikajauhetta

1 kanelitanko

ripaus chilirouhetta

0,5 tl jauhettua neilikkaa

1 laakerinlehti

1 l lihalientä

2 tlk tomaattimurskaa

600 g kikherneitä

300 g linssejä

paksua turkkilaista jogurttia

pitaleipää (resepti)

suolaa

mustapippuria

Kuumenna iso paistinpannu tai kattila ja lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Mausta lihapalat suolalla ja pippurilla. Ruskista lihaa erissä muutama minuutti. Jätä liha sivuun hetkeksi odottamaan.

Kuumenna pannu/kattila keskilämmölle. Lisää mukaan sipulisilppu ja kuullota muutama minuutti. Lisää mukaan valkosipuli ja kuullota sitä minuutti. Lisää sekaan tomaattipyree ja kypsytä sitä minuutti pari. Rapsuta pohjalta mukaan kaikki lihan jättämät maut. Lisää mausteet ja laakerilehti ja anna paahtua minuutti. Lisää mukaan tomaattimurska, korianteri ja puolet lihaliemestä. Kiehauta ja laske lämpö matalalle. Peitä kannella ja anna hissukseen porista tunnin verran. Lisää lihalientä, jos tarpeen. (Itse pidin koostumuksen keiton ja padan välimaastossa.) Lisää joukkoon kikherneet ja linssit ja hauduta kannen alla 30 min. Ota kansi pois ja hauduta vielä toiset 30 min tai kunnes liha on mureaa eikä linssit vielä muhjua. Maista ja mausta mieleiseksi.

Annostele lautaselle, lisää sekaan nokare jogurttia ja ripottele pinnalle korianteria. Nauti pitaleivän kera.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelleKaritsa-osso buco – talven upea lämmittäjäFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera(Vähän niin kuin) StroganoffChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäLihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessa
harirakeittolihakeittolihapataliharuokalohturuokalähi-itämarokkolainenresepti