Mehevä maissi-kanapannu

Sivumaku maissi-kanapannu
Maissi-kanapannu. MTV

On aina hienoa löytää loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti ja toimii niin arjen heikkoihin hetkiin kuin illanistujaisiinkin. Jenkkien syvästä etelästä makua ammentava kanaruoka valmistuu yhdellä pannulla.

Näin elokuussa elämme kotimaisen maissin sesonkia. Omassa puutarhassa on kasvamassa neljä maissia, mutta vielä en uskalla kurkata lehtien sisään, missä mallissa tähkät ovat. Aika pulleita alkavat jo olla.

Lähikaupassa oli tarjolla kotimaista maissia 4 eurolla kilo, mikä tarkoitti kahden ison tähkän hinnaksi 2,50 euroa. Maku oli jo raakanakin hämmästyttävän makea, joten hyödynnä lyhyt sesonki ihmeessä! 

Löysin maisseille mainion reseptin Half Baked Harvest -blogista, mutta muokkasin ohjetta yksinkertaisemmaksi. 

VINKKI! Chilirouheen kanssa kannattaa olla tarkka oman maun suhteen. 2 tl oli omaan makuun täydellinen, mutta joku voisi pitää turhan mausteisena. Tämän ruoan ei tule olla kuitenkaan tulinen. Chili on nostamassa muita makuja esiin ja tuomaan vähän säpäkkyyttä. Ja mikäli syöjissä on mukana lapsia, jätä chili väliin ja ripottele cayenne-pippuria ihan vähän aikuisten annosten päälle.

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.

Mehevä maissi-kanapannu

4 annosta:

500 g broilerin rintafileitä tai paistileikkeitä
1 rkl timjamia
vehnäjauhoja
kasviöljyä
1 sipuli, hienonnettuna
2 rkl voita
2 maissintähkää tai 2 pss pakastemaissia
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1-2 tl chilirouhetta
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kermaa
1 dl parmesaania raastettuna
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria

Jos käytät tuoremaissia, leikkaa veitsellä tähkästä jyvät irti.

Mausta broileripalat kauttaaltaan suolalla, mustapippurilla sekä timjamilla. Pyöräytä palat kauttaaltaan vehnäjauhoissa. Ravistele ylimääräiset jauhot pois.

Kuumenna iso paistinpannu kuumaksi. Lorauta pohjalle öljyä. Paista broileripaloihin kauttaaltaan kullanruskea pinta, noin 5 min per puoli. Nosta sivuun ja laske lieden lämpöä. Lisää pannulle voi, maissi, sipuli, valkosipuli ja chilirouhe. Kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Kaada sekaan valkoviini ja loraus vettä sekä lisää broileri. Anna porista 10-15 min. Kaada mukaan kerma ja parmesaaniraaste, sekoita ja anna porista hiljalleen vielä muutama minuutti. Maista seosta ja mausta mieleiseksi.

Annostele lautasille ja ripottele päälle basilikaa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.