Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mehevä maissi-kanapannu

Maissi-kanapannu.
Maissi-kanapannu.MTV
Julkaistu 20.08.2019 07:47

MTV LIFESTYLE

On aina hienoa löytää loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti ja toimii niin arjen heikkoihin hetkiin kuin illanistujaisiinkin. Jenkkien syvästä etelästä makua ammentava kanaruoka valmistuu yhdellä pannulla.

Näin elokuussa elämme kotimaisen maissin sesonkia. Omassa puutarhassa on kasvamassa neljä maissia, mutta vielä en uskalla kurkata lehtien sisään, missä mallissa tähkät ovat. Aika pulleita alkavat jo olla.

Lähikaupassa oli tarjolla kotimaista maissia 4 eurolla kilo, mikä tarkoitti kahden ison tähkän hinnaksi 2,50 euroa. Maku oli jo raakanakin hämmästyttävän makea, joten hyödynnä lyhyt sesonki ihmeessä! 

Löysin maisseille mainion reseptin Half Baked Harvest -blogista, mutta muokkasin ohjetta yksinkertaisemmaksi. 

VINKKI! Chilirouheen kanssa kannattaa olla tarkka oman maun suhteen. 2 tl oli omaan makuun täydellinen, mutta joku voisi pitää turhan mausteisena. Tämän ruoan ei tule olla kuitenkaan tulinen. Chili on nostamassa muita makuja esiin ja tuomaan vähän säpäkkyyttä. Ja mikäli syöjissä on mukana lapsia, jätä chili väliin ja ripottele cayenne-pippuria ihan vähän aikuisten annosten päälle.

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, (myös Stories) sekä .

Instagramissa
Twitterissä

Mehevä maissi-kanapannu

4 annosta:

500 g broilerin rintafileitä tai paistileikkeitä
1 rkl timjamia
vehnäjauhoja
kasviöljyä
1 sipuli, hienonnettuna
2 rkl voita
2 maissintähkää tai 2 pss pakastemaissia
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1-2 tl chilirouhetta
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kermaa
1 dl parmesaania raastettuna
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria

Jos käytät tuoremaissia, leikkaa veitsellä tähkästä jyvät irti.

Mausta broileripalat kauttaaltaan suolalla, mustapippurilla sekä timjamilla. Pyöräytä palat kauttaaltaan vehnäjauhoissa. Ravistele ylimääräiset jauhot pois.

Kuumenna iso paistinpannu kuumaksi. Lorauta pohjalle öljyä. Paista broileripaloihin kauttaaltaan kullanruskea pinta, noin 5 min per puoli. Nosta sivuun ja laske lieden lämpöä. Lisää pannulle voi, maissi, sipuli, valkosipuli ja chilirouhe. Kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Kaada sekaan valkoviini ja loraus vettä sekä lisää broileri. Anna porista 10-15 min. Kaada mukaan kerma ja parmesaaniraaste, sekoita ja anna porista hiljalleen vielä muutama minuutti. Maista seosta ja mausta mieleiseksi.

Annostele lautasille ja ripottele päälle basilikaa. 

Lisää aiheesta:

Pav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Savulohi-piparjuuri-parsarisottoPorsaankylkeä vietnamilaisittain(Vähän niin kuin) Stroganoff
lohturuokakanareseptibroileriruokabroilerireseptiamerikkalainenmaissireseptibroilerikana

Tuoreimmat aiheesta

lohturuoka
  • 04.04.201818:21
    broileri

    Kanaleike minttuisella hernepyreellä

  • 13.11.201614:07
    harira

    Harira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeitto

  • 15.09.201618:58
    broileri

    Pollo alla Parmigiana - parmesaanikana

  • 19.01.201421:12
    broileri

    Parmesaanikana - italialainen klassikko

  • 29.10.201309:30
    juusto

    Kolmen juuston "pizza" polentapohjalla ja karamellisoidulla sipulilla