On aina hienoa löytää loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti ja toimii niin arjen heikkoihin hetkiin kuin illanistujaisiinkin. Jenkkien syvästä etelästä makua ammentava kanaruoka valmistuu yhdellä pannulla.
Näin elokuussa elämme kotimaisen maissin sesonkia. Omassa puutarhassa on kasvamassa neljä maissia, mutta vielä en uskalla kurkata lehtien sisään, missä mallissa tähkät ovat. Aika pulleita alkavat jo olla.
Lähikaupassa oli tarjolla kotimaista maissia 4 eurolla kilo, mikä tarkoitti kahden ison tähkän hinnaksi 2,50 euroa. Maku oli jo raakanakin hämmästyttävän makea, joten hyödynnä lyhyt sesonki ihmeessä!
Löysin maisseille mainion reseptin Half Baked Harvest -blogista, mutta muokkasin ohjetta yksinkertaisemmaksi.
VINKKI! Chilirouheen kanssa kannattaa olla tarkka oman maun suhteen. 2 tl oli omaan makuun täydellinen, mutta joku voisi pitää turhan mausteisena. Tämän ruoan ei tule olla kuitenkaan tulinen. Chili on nostamassa muita makuja esiin ja tuomaan vähän säpäkkyyttä. Ja mikäli syöjissä on mukana lapsia, jätä chili väliin ja ripottele cayenne-pippuria ihan vähän aikuisten annosten päälle.
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, (myös Stories) sekä .
