Yleinen moka: Ethän valmista tomaattikastiketta näin?

Tomaattikastike
Shutterstock

Tomaattipohjaisia kastikkeita valmistaessa on tärkeää kiinnittää huomiota myös oikeisiin työvälineisiin.

Moni kotikokki ei välttämättä tiedä, että tomaattipohjaisia tuotteita kypsentäessä on syytä välttää alumiinisten kattiloiden, pannujen ja astioiden käyttöä. Tomaatin sisältämät hapot nimittäin reagoivat ikävästi alumiinin kanssa, jolloin tomaattien maku muuttuu kitkerämmäksi ja niiden väri haalistuu.

Samalla tomaattiateriaasi voi myös imeytyä kattilasta alumiinia ja tomaattien happo myös syövyttää kattilan pintaa. Näinollen joudut myös uusimaan kattilasi nopeammalla aikataululla.

Kannattaa myös muistaa, että tomaattien happo voi hidastaa tiettyjen ruokien kypsymisprosessia. Esimerkiksi tomaattikastikkeessa olevia papuja täytyy keittää noin 20 prosenttia kauemmin kuin normaalisti.

Tomaattien lisäksi myös muut happamat ruoat, kuten raparperi ja monet hedelmät ja marjat reagoivat alumiinin kanssa. Niitäkään ei siis kannata valmistaa alumiinikattilassa.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!