Yleinen moka: Ethän valmista tomaattikastiketta näin?
Tomaattipohjaisia kastikkeita valmistaessa on tärkeää kiinnittää huomiota myös oikeisiin työvälineisiin.
Moni kotikokki ei välttämättä tiedä, että tomaattipohjaisia tuotteita kypsentäessä on syytä välttää alumiinisten kattiloiden, pannujen ja astioiden käyttöä. Tomaatin sisältämät hapot nimittäin reagoivat ikävästi alumiinin kanssa, jolloin tomaattien maku muuttuu kitkerämmäksi ja niiden väri haalistuu.
Samalla tomaattiateriaasi voi myös imeytyä kattilasta alumiinia ja tomaattien happo myös syövyttää kattilan pintaa. Näinollen joudut myös uusimaan kattilasi nopeammalla aikataululla.
Kannattaa myös muistaa, että tomaattien happo voi hidastaa tiettyjen ruokien kypsymisprosessia. Esimerkiksi tomaattikastikkeessa olevia papuja täytyy keittää noin 20 prosenttia kauemmin kuin normaalisti.
Tomaattien lisäksi myös muut happamat ruoat, kuten raparperi ja monet hedelmät ja marjat reagoivat alumiinin kanssa. Niitäkään ei siis kannata valmistaa alumiinikattilassa.
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa