Mainos
Mainos

Kun Kari Aihiselta jää jauhelihaa yli, hän työntää kaksi pötköä "Markkua" uuniin: "Markku on Markku"

Televisiosta tutun keittiömestari Kari Aihisen uutuuskirjassa esitellään kokin parhaita reseptejä vuosien varrella. Mukana on myös sangen erikoiselta kuulostava arkiruoka: Markku ja laivankastike. 

Kari "Kape" Aihisen uutuuskirja Kapen parhaat (Tammi 2019) kokoaa yksiin kansiin suosikkikokin reseptejä viimeiseltä seitsemältä vuodelta. 

– Perheenisänä ja Kaappaus keittiössä -Kapena haluan kannustaa vanhempia tekemään ruokaa yhdessä perheen kanssa. Jos keittiössä on aina se yksi ja sama ihminen, kuten kiireessä ateriaa nysväävä äiti tai isä, ei ole ihme, jos ruoanlaitto ei varsinaisesti tunnu kutsumukselta. Mutta jos yksi kuorii perunat, toinen tekee salaatin, kolmas kattaa pöydän ja neljäs valmistaa pääruoan, tekemisessä on jo ihan eri meininki, Aihinen tiivistää kirjan esipuheessa. 

Markku on takuuvarma arkiruokasuosikki

Kirjassa on mukana klassisia arkiruokareseptejä sekä Aihisen omia spesiaaleja ravintolakeittiön kulisseista. Yksi näistä erikoisuuksista on resepti, joka kulkee nimellä Markku ja laivankastike. Mistä ihmeestä on oikein kyse?

– Markku on Markku, Aihinen nauraa MTV:lle ja jatkaa:

– Resepti on peräisin ravintola Savoyn keittiöstä. Tämä oli yksi henkilökunnan ruoista. Kun jauhelihaa jää yli, työnnetään kaksi Markkua eli murekepötköä uuniin.

Markku on siis lihamureke. Tarina ei kerro, miksi lihapötkö on ristitty nimenomaan Markuksi. Markun kanssa tarjoillaan laivankastike, joka valmistuu kuohukermasta ja lihaliemijauheesta.

– Laivankastike valmistuu kaapista löytyvistä aineksista. Siitä se on saanut nimensä. Kerma ja lihaliemijauhe kaadetaan samaan vuokaan lihamurekkeen kanssa ja annetaan hautua uunissa. 

***

Katso videolta, miten Kape tekee makaronilaatikon:




Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja